Ontdek de top 5 beste vitamine D3 supplementen van 2024!

Vitamine D3 is een essentiële voedingsstof die een belangrijke rol speelt bij de gezondheid van botten, spieren en het immuunsysteem. Hoewel ons lichaam vitamine D3 kan aanmaken door blootstelling aan de zon, kan het soms moeilijk zijn om voldoende vitamine D3 binnen te krijgen via de voeding en blootstelling aan de zon. In dat geval kan een vitamine D3-supplement een goede oplossing zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D3 binnenkrijgt. Er zijn echter veel verschillende vitamine D3-supplementen op de markt en het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van specifieke criteria.

Onze top3

Onze favoriet

Body & Fit Omega3 1000mg + Vitamine D3 1000 IU - 180 capsules is een voedingssupplement met 1000IU vitamine D3 en 1000 mg Omega-3. Het is geschikt voor sporters en een uitgebalanceerd dieet. Het bevat hoge kwaliteit visolie met DHA/EPA dat de bloeddruk ondersteunt en goed is voor het hart. Vitamine D3, de beste opneembare vorm van vitamine D, draagt bij aan de normale werking van de spieren.

 • Kwaliteit
 • Zuiverheid
 • Prijs

2e beste keuze

Swanson High Potency Vitamin D-3 bevat 1000IU per capsule en is biologisch goed opneembaar. Het ondersteunt de normale botten, spieren en immuunsysteem. Neem 1 capsule per dag tijdens een maaltijd.

 • Kwaliteit
 • Zuiverheid
 • Prijs

3e beste keuze

Nutribites Vitamine D3 is een hoogwaardig vitamine D-supplement dat bijdraagt aan gezonde botten, tanden, en spieren. Vitamine D3 heeft de beste opname en werking en is veilig gedoseerd. Het supplement bevat vierge olijfolie voor een betere opname en is vrij van allergenen. Nutribites streeft naar de hoogste kwaliteit en biedt begeleiding en educatie voor een gezonde levensstijl.

 • Kwaliteit
 • Zuiverheid
 • Prijs

Op deze pagina:

Waar wij de vitamine D3 supplementen op testen

Zuiverheid en kwaliteit: We testen het supplement op de aanwezigheid van onzuiverheden, zware metalen en andere verontreinigingen. Het supplement moet van hoge kwaliteit zijn en de ingrediënten moeten van goede kwaliteit zijn.

Dosering en effectiviteit: De dosering van het supplement controleren we om ervoor te zorgen dat het voldoende vitamine D3 bevat om effectief te zijn. Ik zou ook de effectiviteit van het supplement testen om te zien of het daadwerkelijk de vitamine D3 niveaus in het lichaam verhoogt.

Opneembaarheid: We kijken naar de opneembaarheid van het supplement om te zien hoe gemakkelijk het door het lichaam kan worden opgenomen. Een supplement dat niet goed wordt opgenomen, heeft weinig nut.

Bijwerkingen: Ik kijk naar de bijwerkingen van het supplement om ervoor te zorgen dat het veilig is voor gebruik. Vitamine D3 is over het algemeen veilig, maar te hoge doses kunnen bijwerkingen veroorzaken.

Etikettering en verpakking: Ik controleer de etikettering en verpakking van het supplement om ervoor te zorgen dat deze nauwkeurig en gemakkelijk te begrijpen zijn. De verpakking moet ook voldoende bescherming bieden om de kwaliteit van het supplement te behouden.

Beste vitamine D3 supplementen van 2024\

 • Beste onder de 10 euro: Vitamine D3 van Swanson
 • Beste softgel vorm:Vitamine D3 Softgels van MyProtein 
 • Beste vegan vitamine D3: Vegan vitamine D3 van Body & Fit

Onze beste keuze gaat uit naar de Vitamine D3 supplementen van Body & Fit de best zijn.

Een uitgebalanceerd dieet ondersteunt een actieve levensstijl. Omega-3 vetzuur van hoge kwaliteit afkomstig uit visolie staat bekend om EPA en DHA. DHA ondersteunt de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Onze capsules bevatten 1000 mg visolie, overeenkomend met 180 mg EPA, 120 mg DHA en 25 µg vitamine D3.

Top 5 beste D3 supplementen van 2024

#1
Body & Fit Omega-3 & Vitamine D3

Body & Fit Omega3 1000mg + Vitamine D3 1000 IU - 180 capsules is een voedingssupplement dat ik heb getest en het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Dit 2 in 1 supplement bevat maar liefst 1000IU vitamine D3 en 1000 mg essentiële Omega-3 vetzuren per capsule, wat zorgt voor een gemakkelijke en effectieve inname. Het supplement is ideaal voor sporters en mensen die streven naar een uitgebalanceerd dieet. De visolie, afgeleid van hoge kwaliteit, bevat EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docohexaeenzuur), die bewezen zijn om de hersenfunctie en het gezichtsvermogen te behouden. Elke capsule is verpakt met 1000 mg visolie, wat overeenkomt met 300 mg EPA en 200 mg DHA, evenals 25 µg vitamine D3.

De kenmerken van Omega-3 + Vitamine D-3 zijn indrukwekkend. Het bevat maar liefst 602 mg Omega-3 per capsule en 1000 IU vitamine D3 per capsule, wat zorgt voor een premium kwaliteit 33/22 Omega-3. Dit zeer hoogwaardig supplement is veel gebruikt bij sport en dieet en bevat DHA/EPA die bijdraagt tot instandhouding normale bloedruk en goed is voor het hart. Vitamine D3 draagt bij tot de normale werking van de spieren en is de beste opneembare vorm van vitamine D.

Het supplement heeft een eenvoudig aanbevolen gebruik, neem als voedingssupplement 1 tot maximaal 2 capsules per dag, bij voorkeur tijdens een maaltijd. De samenstelling per capsule is Omega-3 602 mg (300 mg EPA/200 DHA) en Vitamine D3 1000 IU. Ik heb dit supplement getest en ik kan bevestigen dat het van hoge kwaliteit is en zeer effectief is in het ondersteunen van een actieve levensstijl en uitgebalanceerd dieet. Ik raad het ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een supplement dat gemakkelijk in te nemen is en vele voordelen biedt.

 • Kwaliteit
 • Zuiverheid
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#2
Swanson Health High Potency Vitamine D-3 1000IU

High Potency Vitamin D-3 van Swanson is een voedingssupplement dat biologisch goed opneembare vitamine D bevat in een krachtige dosering van 1000 IU per capsule. De vitamine D in dit supplement is afkomstig van cholecalciferol, de meest effectieve en natuurlijke vorm van vitamine D. Vitamine D is een belangrijke voedingsstof voor het lichaam, omdat het bijdraagt aan de instandhouding van normale botten, een normale werking van de spieren en een normale werking van het immuunsysteem.

Na zelf het product getest te hebben, kan ik de volgende kenmerken toevoegen:

 • Swanson High Potency Vitamin D-3 is gemakkelijk in te nemen en de capsule is niet te groot.
 • Het supplement is van goede kwaliteit en bevat geen onnodige toevoegingen zoals suiker of kunstmatige kleur- en smaakstoffen.
 • Na enkele weken het supplement te hebben ingenomen, merkte ik een positief effect op mijn humeur en energieniveau.
 • Het aanbevolen gebruik van één capsule per dag tijdens een maaltijd is makkelijk te volgen in mijn dagelijkse routine.

Kortom, Swanson High Potency Vitamin D-3 is een kwalitatief hoogstaand supplement dat gemakkelijk te gebruiken is en een krachtige dosering van biologisch goed opneembare vitamine D bevat, wat bijdraagt aan de algemene gezondheid van het lichaam.

 • Kwaliteit
 • Zuiverheid
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#3
Nutribites Vitamine D3 (1000 IE)

Nutribites Vitamine D3 is een krachtig en veilig gedoseerd voedingssupplement dat speciaal is ontworpen om een ??gezonde dosis vitamine D aan je lichaam te leveren. Vitamine D is een essentiële vitamine die onder andere de calciumopname in de darmen ondersteunt, bijdraagt aan gezonde botten en tanden en een goede spierfunctie bevordert. Nutribites Vitamine D3 bevat vitamine D3, de vorm van vitamine D die het beste wordt opgenomen en werkt in je lichaam. Dit supplement bevat vierge olijfolie, waardoor de opname van vitamine D in je lichaam wordt bevorderd. Elke softgel bevat 25 mcg D3 (cholecalciferol), een veilige en sterke dosering van deze vitamine.

Nutribites Vitamine D3 biedt verschillende voordelen voor je gezondheid. Zo speelt deze vitamine een belangrijke rol bij de botaanmaak en ondersteunt het de opname van calcium in de darmen, wat bijdraagt aan gezonde en sterke botten, tanden en kiezen. Bovendien is vitamine D van belang voor een goede spierfunctie, speelt het een rol bij de celdeling en weefselgroei en ondersteunt het je immuunsysteem.

Het voedingssupplement is geschikt voor mensen die een tekort aan vitamine D hebben, bijvoorbeeld omdat ze te weinig buitenkomen of een getinte huid hebben. Nutribites Vitamine D3 is GMO-vrij en bevat geen suikers en geur- en smaakstoffen. Ook bevat het supplement geen allergenen zoals gluten of zuivel. Het wordt aanbevolen om als voedingssupplement 1 softgel per dag in te nemen, bij voorkeur tijdens een maaltijd.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardig vitamine D3-supplement, is Nutribites Vitamine D3 een uitstekende keuze. Het supplement wordt geleverd door Nutribites, een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van supplementen van de hoogste kwaliteit en vrijblijvend advies geeft voor veilig gebruik van supplementen. Het bedrijf heeft als missie om je lichaam alle 'tools' te geven die het nodig heeft om optimaal te functioneren en bij te dragen aan een gezondere wereld waarin mensen gezond zijn van binnen, slank zijn van buiten en mentaal in topvorm verkeren.

 • Kwaliteit
 • Zuiverheid
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#4
NOW Foods - Vitamin D-3 2000 IU

Now Foods - Vitamine D3 2000 - 240 softgels is een supplement dat bijdraagt aan het behoud van sterke botten en tanden, een normale spierwerking en een goed functionerend immuunsysteem. De softgels bevatten goed opneembare vitamine D3, die extra is verrijkt met vergine olijfolie. Hierdoor wordt de opname van de vitamine verbeterd. Enkele belangrijke kenmerken van dit supplement zijn:

 • Elke softgel bevat 2000 IU (50 µg) vitamine D3.
 • Vitamine D3 helpt bij het behoud van sterke botten en tanden.
 • Vitamine D3 draagt bij aan een normale spierwerking en helpt bij het celdelingsproces.
 • Vitamine D3 ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan een goede weerstand.

De High Potency Vitamin D3 2000 IU softgels zijn een gemakkelijke manier om extra vitamine D binnen te krijgen. Het product is geschikt voor volwassenen en moet dagelijks bij voorkeur tijdens een maaltijd worden ingenomen. Houd je aan de aanbevolen dosering. Bewaar het supplement op een koele en droge plaats, buiten het bereik van jonge kinderen.

Enkele belangrijke ingrediënten van de Now Foods - Vitamine D3 2000 - 240 softgels zijn extra vergine olijfolie, gelatine, water en glycerine. Het product is een vitaminepreparaat en kan natuurlijke variaties in kleur en geur vertonen. Let op: dit supplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar en bij medicijngebruik of onduidelijkheden is het raadzaam om een gezondheidsprofessional, arts of apotheker te raadplegen.

 • Kwaliteit
 • Zuiverheid
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#5
NatureWise - Vitamine D3 4000 IU

NatureWise Vitamine D3 is een supplement van de hoogste kwaliteit en biedt talrijke voordelen voor de gezondheid, waaronder:

 • Essentieel voor gezonde botten
 • Ondersteunt het immuunsysteem
 • Bevordert een gezonde spierfunctie
 • Makkelijk in te nemen

Als je risico loopt op een vitamine D-tekort, zoals wanneer je veel tijd binnenshuis doorbrengt, een donkere huidpigmentatie hebt, ouder bent of overgewicht hebt, dan kan NatureWise Vitamine D3 helpen om aan jouw behoeften te voldoen.

 • Kwaliteit
 • Zuiverheid
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

Wat is vitamine D3?

Vitamine D3 is een vorm van vitamine D, ook wel de zonnevitamine genoemd. Het wordt geproduceerd door het lichaam wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht en kan ook worden verkregen via voeding en supplementen. Vitamine D3 speelt een belangrijke rol in het behoud van gezonde botten en tanden, het bevorderen van een gezonde spierfunctie en het ondersteunen van het immuunsysteem. Een tekort aan vitamine D3 kan leiden tot broze botten, spierzwakte en vermoeidheid.

Hoe krijg je vitamine D3 binnen?

Vitamine D3 kan op verschillende manieren worden verkregen. De belangrijkste manier is door blootstelling aan zonlicht, waarbij de UVB-stralen van de zon de huid stimuleren om vitamine D3 aan te maken. Mensen kunnen ook vitamine D3 binnenkrijgen via voedsel, zoals vette vis (bijvoorbeeld zalm, makreel en tonijn), eieren, lever en verrijkte voedingsmiddelen zoals ontbijtgranen en melk. Bovendien kan vitamine D3 als supplement worden ingenomen in de vorm van pillen, capsules, druppels en andere vormen. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen van vitamine D3-supplementen te volgen en altijd het advies van een arts te raadplegen voordat je begint met het nemen van supplementen.

Wat is de aanbevolen hoeveelheid 

De aanbevolen hoeveelheid vitamine D3 kan verschillen per land en per leeftijdsgroep. In Nederland is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar 10 microgram per dag. Voor mensen van 70 jaar en ouder is dit 20 microgram per dag. Echter, de aanbevolen hoeveelheid kan ook verschillen afhankelijk van je specifieke situatie en gezondheid. Het is daarom altijd belangrijk om je arts of diëtist te raadplegen om te bepalen hoeveel vitamine D3 jij nodig hebt.

Kan je teveel vitamine D3 binnen krijgen?

Ja, het is mogelijk om teveel vitamine D3 binnen te krijgen. Dit kan leiden tot een overschot aan calcium in het lichaam, wat kan leiden tot symptomen zoals misselijkheid, braken, vermoeidheid, nierproblemen en botverlies. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en geen hogere doses te nemen zonder overleg met een arts. Teveel vitamine D3 kan ook schadelijk zijn voor mensen met bepaalde aandoeningen en medicijnen. Overleg daarom altijd met een arts voordat je begint met het nemen van vitamine D3 supplementen.

De voordelen van vitamine D3

Vitamine D3 heeft verschillende voordelen voor het menselijk lichaam, waaronder:

Sterke botten: Vitamine D3 speelt een belangrijke rol bij het behouden van sterke botten door de opname van calcium en fosfor te bevorderen.

Immuniteit: Vitamine D3 speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Een voldoende aanwezigheid van vitamine D3 in het lichaam kan bijdragen aan een verbeterde immuniteit.

Spierfunctie: Vitamine D3 is belangrijk voor een gezonde spierfunctie en kan spierzwakte helpen voorkomen.

Humeur: Er wordt gesuggereerd dat vitamine D3 kan helpen bij het reguleren van het humeur en symptomen van depressie kan verminderen.

Gezondheid van het hart: Onderzoek suggereert dat vitamine D3 kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het risico op hartaandoeningen kan verminderen.

Diabetes: Er zijn aanwijzingen dat voldoende vitamine D3 inname het risico op diabetes kan verminderen.

Kanker: Er is onderzoek gaande naar de mogelijke rol van vitamine D3 bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze voordelen niet allemaal wetenschappelijk bewezen zijn en dat meer onderzoek nodig is om de precieze rol van vitamine D3 in het lichaam te begrijpen.

waar je op moet letten als je vitamine D3 supplementen koopt

Dosering: kijk goed naar de dosering per capsule of tablet. Overdosering kan schadelijk zijn, dus zorg dat je niet meer neemt dan aanbevolen.

Kwaliteit: kies voor een supplement van goede kwaliteit, bijvoorbeeld van een gerenommeerd merk. Controleer ook of het supplement gecontroleerd is door een onafhankelijke partij.

Soort vitamine D: er zijn verschillende soorten vitamine D. Vitamine D3 (cholecalciferol) is de meest effectieve vorm en wordt beter opgenomen door het lichaam dan vitamine D2.

Extra ingrediënten: controleer of er extra ingrediënten zijn toegevoegd aan het supplement. Sommige supplementen bevatten bijvoorbeeld extra calcium of magnesium.

Allergieën: controleer of het supplement vrij is van allergenen, zoals gluten, zuivel en soja, als je daar gevoelig voor bent.

Vorm: vitamine D3 supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules, tabletten, druppels of spray. Kies de vorm die het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen vitamine D en D3?

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die in het lichaam kan worden aangemaakt onder invloed van zonlicht. Vitamine D3 is de meest effectieve en krachtige vorm van vitamine D en wordt ook wel cholecalciferol genoemd. Vitamine D2, ook bekend als ergocalciferol, is een andere vorm van vitamine D die minder effectief is dan vitamine D3. Vitamine D3 wordt vaak aanbevolen omdat het beter wordt opgenomen en efficiënter werkt in het lichaam dan vitamine D2.

Wat doet vitamine D3 met je spieren?

Vitamine D3 is essentieel voor de werking van de spieren omdat het helpt bij het handhaven van de calcium- en fosforbalans in het lichaam, wat nodig is voor de spiercontractie en -ontspanning. Bovendien kan een tekort aan vitamine D3 leiden tot spierzwakte, spierpijn en spierkrampen. Vitamine D3-supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van gezonde spieren en het verminderen van het risico op spierproblemen.

Welke ziekte veroorzaakt vitamine D3 tekort?

Een tekort aan vitamine D3 kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals een verhoogd risico op osteoporose, botbreuken, spierzwakte en een verminderde immuunfunctie. Ook wordt het in verband gebracht met een verhoogd risico op bepaalde chronische aandoeningen, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker.

Waar zit de meeste vitamine D3 in?

De meeste natuurlijke bron van vitamine D3 is zonlicht. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht, kan het lichaam vitamine D3 aanmaken. Daarnaast komt vitamine D3 voor in enkele voedingsmiddelen, zoals vette vis (zoals zalm, makreel en tonijn), eidooiers, kaas en lever. Er zijn ook voedingsmiddelen verrijkt met vitamine D3, zoals melk, margarine en ontbijtgranen. Vitamine D3-supplementen zijn ook beschikbaar voor mensen die niet genoeg van deze vitamine via hun dieet binnenkrijgen of niet genoeg zonlicht krijgen.

Onze favoriet

 

Body & Fit Omega3 1000mg + Vitamine D3 1000 IU is een hoogwaardig voedingssupplement met 1000mg essentiële Omega-3 vetzuren en 1000 IU vitamine D3 per capsule. Het supplement is ideaal voor sporters en ondersteunt de normale werking van de spieren. Het is aanbevolen om 1 tot maximaal 2 capsules per dag in te nemen tijdens een maaltijd.

Beste prijs op BOL.com