Ontdek de top 5 beste airbikes van 2024 voor een effectieve cardio workout

Ben jij klaar om je cardiovasculaire fitness naar het volgende level te tillen? Dan is een airbike dé tool die je nodig hebt! Met een ventilator die weerstand biedt, zorgt een airbike voor een ongekend intense en uitdagende workout, geschikt voor sporters van elk niveau. Maar met zo'n enorm aanbod op de markt kan het lastig zijn om de beste airbike te vinden die perfect aansluit bij jouw persoonlijke behoeften. Geen zorgen, want in dit artikel hebben wij voor jou de top 10 beste airbikes van 2024 samengesteld en grondig beoordeeld op basis van factoren zoals bouwkwaliteit, weerstand, comfort, trainingsprogramma's en display en monitoring. Of je nu in de sportschool of thuis traint, met deze lijst vind jij gegarandeerd de perfecte airbike om je fitnessdoelen te verpletteren!

Onze top 3

Onze favoriet

De BRX-300-AIR Airbike heeft 12 radiale schoepen die progressief meer luchtweerstand creëren. Geschikt voor beginners en topatleten, met intervalprogramma's. Extra's zijn een bidonhouder, netto gewicht van 41 kg en certificering van CE-ROHS-EN957.

 

 • Weerstand
 • Comfort
 • Programmas

2e beste keuze

Fitbike's The Beast Airbike is het ultieme apparaat voor High Intensity Interval Training (HIIT) met fluisterstille V-belt aandrijving, luchtweerstandsysteem, dubbele handgrepen

 • Weerstand
 • Comfort
 • Programmas

3e beste keuze

Assault Bike is de meest duurzame Airbike op de markt, ontworpen voor High Intensity Interval Training (HIIT) en geschikt voor zowel thuis- als commercieel gebruik.

 

 • Weerstand
 • Comfort
 • Programmas

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de airbikes getest?

Bouwkwaliteit: De bouwkwaliteit van een airbike is van groot belang. Het apparaat moet stevig en duurzaam zijn om langdurig gebruik te kunnen weerstaan. Ik zou letten op het materiaal van de frame, de kwaliteit van de pedalen, handvatten en de stabiliteit van de fiets.

Weerstand: Het vermogen van een airbike om weerstand te bieden is cruciaal om de intensiteit van de training aan te passen aan het niveau van de gebruiker. Ik zou daarom testen of het apparaat voldoende weerstand biedt en hoe gemakkelijk de weerstand kan worden aangepast.

Comfort: Comfort is ook een belangrijk aspect bij het testen van een airbike. Ik zou kijken naar de ergonomie van het zadel, de pedalen en de handvatten om te zien of het apparaat comfortabel is om te gebruiken voor langere periodes.

Trainingsprogramma's: Een goede airbike moet verschillende trainingsprogramma's bieden, waaronder intervaltraining, HIIT (High Intensity Interval Training) en cardio-workouts. Ik zou kijken naar de verschillende programma's die worden aangeboden en de effectiviteit ervan voor verschillende fitnessniveaus.

Display en monitoring: De display van een airbike moet duidelijk en gemakkelijk te lezen zijn, en het apparaat moet ook in staat zijn om verschillende metingen te registreren, zoals calorieverbranding, hartslag en afstand. Ik zou kijken naar de nauwkeurigheid van deze metingen en de bruikbaarheid van de display.

Wat is de beste airbike van 2024?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de airbike van Airbike - hometrainer - met interval timer - fan bike - Toorx Fitness BRX-AIR 300 de beste is. 

De BRX-300-AIR is de perfecte airbike voor iedereen, van beginner tot topatleet. Door de 12 radiale schoepen wordt een progressief zwaardere luchtweerstand gecreëerd, waardoor je op elk niveau kunt trainen. Met de ingebouwde intervalprogramma's verbeter je je conditie snel en effectief, terwijl het LCD-scherm met smartphone/tablet houder je training overzichtelijk maakt. Het verstelbare zadel en de driedelige pedaal crank zorgen voor extra comfort, terwijl de ingebouwde hartslagontvanger en bidonhouder je training compleet maken. Met een maximaal gebruikersgewicht van 135 kg en een certificering van CE-ROHS-EN957 is deze airbike de perfecte aanvulling voor thuis of in de sportschool.

Onze top 5 beste airbikes

#1
Airbike - hometrainer - met interval timer - fan bike - Toorx Fitness BRX-AIR 300

Door de 12 (!) radiale schoepen wordt een luchtweerstand gecreëerd die progressief zwaarder wordt naarmate je zelf ook zwaarder traint. Omdat de snelheid waarbij deze ronddraait wordt verhoogd, verhoog je ook de luchtweerstand. Eenvoudig gezegd; de BRX-300-AIR is geschikt voor elke gebruiker. Van beginner tot topatleet. Door de ingebouwde intervalprogramma's verbeter jij je conditie sneller als nooit te voren. Volg de handige instructies op het scherm en behaal al je fitnessdoelen. Hoe groot of klein deze ook zijn.

Een overzicht van kenmerken: Luchtweerstand met 12 radiale schoepen Maximaal gebruikersgewicht: 135 kg Ingebouwde hartslagontvanger voor draadloze hartslagmeting Console: LCD scherm met smartphone/tablet houder Functies: tijd, snelheid, afstand, wattage, hartslag, RPM en programma's Beschikbare programma's; 1x handmatig en 3x interval Zadel verstelbaar: verticaal en horizontaal Zadel hoogte: Maximaal: 96.5 cm en minimaal 70.5 cm Q factor: Totaal: 21,6 cm. - Links: 10,8 cm | Rechts: 10,8 cm Pedaal crank: driedelig Extra uitrusting: bidonhouder Netto gewicht: 41 kg Certificering: CE-ROHS-EN957

 • Weerstand
 • Comfort
 • Programmas
Beste prijs op BOL.com

#2
FitBike The Beast - Airbike - Fitness apparaten voor thuis - HIIT Trainer - Ergonomische handgrepen

De Fitbike Beast is momenteel hét apparaat voor een optimale High Intensity Interval Training (HIIT). Deze Airbike biedt alle mogelijkheden voor deze effectieve trainingsvorm waarbij periodes van maximale inspanning worden afgewisseld met periodes van relatief lage inspanning. Trainen op een hoog percentage van je hartslag is namelijk de meest effectieve cardiotraining voor vetverbranding, conditieverbetering en spierversterking. Een HIIT op de Fitbike Beast is tot wel 50% effectiever voor je vetverbranding dan duurtraining. Een totale trainingstijd van ongeveer 14 minuten zorgt voor een vetverbrandingsproces dat tot wel 30 minuten doorloopt na de training.

De Fitbike Beast is ontworpen voor fanatieke thuissporters, personal trainers en CrossFit omgevingen en biedt vele voordelen. Zo zorgt deze Airbike voor meer vetverbranding, conditieverbetering en spierversterking, is het effectiever dan duurtraining en heeft het dubbele handgrepen en een trainingscomputer met interval knoppen. Daarnaast heeft de Fitbike Beast 7 trainingsprogramma's, is het stabiel en geruisloos en wordt informatie zoals tijd, afstand, snelheid, calorieverbruik, RPM en hartslag weergegeven.

De Fitbike Beast heeft een fluisterstille V-belt aandrijving, in tegenstelling tot de meeste Airbikes die worden aangedreven door een ketting en daardoor behoorlijk veel geluid produceren. Dit maakt de Fitbike Beast ongeëvenaard op het gebied van geluid en onderhoudsvrij. Het luchtweerstandsysteem zorgt voor een ideale weerstand tijdens je HIIT, waarbij de weerstand wordt verhoogd naar mate je intensiever traint en meer kracht uitoefent op de Airbike. De ergonomische handgrepen van de Fitbike Beast zijn uniek en zorgen voor meer comfort en een hogere intensiteit van je training.

De Fitbike Beast is opgebouwd uit vele kwaliteitsmaterialen en heeft een eigen gewicht van 69kg, waardoor het ontzettend stabiel is. Het is waterpas afstelbaar, makkelijk te verplaatsen en zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. Het display biedt alle mogelijkheden om je training optimaal te laten verlopen, met speciaal ontworpen interval knoppen voor een eenvoudige interval training en inzicht in alle belangrijke trainingsinformatie.

De Fitbike Beast is een functioneel, kwalitatief en comfortabel apparaat dat kan worden ingezet in alle omgevingen en voor ieder niveau. Het wordt geleverd met 2 jaar garantie op onderdelen en levenslange garantie op frame en laswerk voor particulieren, en 1 jaar garantie voor bedrijven. Werk aan je conditie en start met trainen op de Fitbike Beast!

 • Weerstand
 • Comfort
 • Programmas
Beste prijs op BOL.com

#3
AirBike Assault Bike - HIIT trainer

De Assault Bike is de meest duurzame Airbike op de markt, geproduceerd van kwaliteitsmateriaal en ontworpen door professionals. Het grote wiel heeft een diameter van 63,5cm en het stalen frame is voorzien van een duurzame industriële poedercoating. De versterkte crank en pedalen maken de Airbike zeer intensief te gebruiken en de grote verstelbaarheidsmogelijkheden maken het geschikt voor iedere gebruiker.

De Hoge Intensiteit Interval Training (HIIT) is op dit moment de meest effectieve cardiotraining en met een Assault Bike kun je perfect HIIT trainen! Met HIIT wissel je periodes van een lage inspanning af met periodes van zeer hoge inspanning. Hierdoor is HIIT tot wel 50% effectiever voor vetverbranding dan duurtraining en heb je slechts een kwartier nodig voor een totale training! Het vetverbrandingsproces gaat zelfs nog tot ca. 30 minuten na je training door. De Assault Airbike is speciaal ontworpen voor deze training en daarom enorm populair bij crossfitters en sportscholen, maar ook zeer geschikt voor thuisgebruik.

Het luchtweerstandsysteem van de Assault Bike maakt het apparaat geschikt voor ieder type gebruiker, waarbij de weerstand automatisch zwaarder wordt op het moment dat je harder fietst. Het luchtweerstandsysteem produceert wel meer geluid, waardoor het advies is om de Airbike thuis te plaatsen in een garage of op zolder.

Het LCD display van de Assault Bike bevat speciale interval programma’s die ervoor zorgen dat je een optimale HIIT training kunt uitvoeren. Naast de ratio’s 2:1 of 1:2, kun je ook je eigen intervaltraining bepalen. Ook kun je programma’s instellen op basis van een in te stellen tijd, afstand, calorieën en hartslag. Het display geeft inzicht in data als wattage en RPM.

De Assault Bike geeft je een optimale en zeer effectieve HIIT training, geschikt voor zowel commercieel als thuisgebruik. Het is uitstekend afgewerkt, goed verstelbaar en geschikt voor ieder niveau. Het enige nadeel is het geproduceerde geluid, maar de korte trainingstijd gecombineerd met de effectiviteit maakt het toch meer dan de moeite waard!

 • Weerstand
 • Comfort
 • Programmas
Beste prijs op BOL.com

#4
Schwinn Airdyne AD8i PRO HIIT Airbike

De professionele Schwinn Airdyne AD8 PRO is dé Airbike waarmee je alle HIIT records kunt verbreken. Het wereldberoemde concept van Schwinn is nu ook verkrijgbaar in Nederland en België en is volledig professioneel inzetbaar. Hier zijn de voordelen van de Schwinn Airdyne AD8 PRO HIIT Airbike:

 • Draadloze hartslagmeting
 • Snaaraandrijving voor efficiënte weerstandsoverdracht
 • Zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar voor een optimale houding
 • 9 weerstandsprogramma's
 • Technologie - modern LCD-scherm met weergave van: calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag
 • De Airdyne AD8 bevat intervalprogramma's, targetprogramma's en hartslagindicatoren voor vetverbranding, aërobe en anaërobe trainingen
 • Draadloze hartslagmeting is mogelijk

Prestaties en kwaliteit:

 • Volledig professioneel inzetbaar en gebouwd met duurzame commerciële componenten voor stevig en langdurig gebruik in grote sportscholen
 • Vliegwiel met de originele Schwinn technologie waarbij het gewicht aan de buitenkant zit voor een soepele beweging en het juiste gevoel tijdens hoge intensiteit
 • Snaaraandrijving voor efficiënte weerstandsoverdracht, weinig onderhoud en een uiterst stille beweging

Comfort en gebruik:

 • Progressief windweerstandssysteem voor een oneindig aantal verschillende weerstanden
 • Ergonomische handgrepen met meerdere handposities voor meer variëteit in uitvoering
 • Zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar voor een optimale houding

Overzicht specificaties:

 • SKU: 100475
 • Weerstandsniveaus: Oneindig
 • Weerstandssysteem: Lucht
 • Aantal programma's: 9M
 • Aandrijving: Snaar
 • Trainingen: Gelijktijdig boven- en onderlichaam of alleen bovenlichaam of onderlichaam
 • Hartslagmeting: Draadloos, telemetrisch (borstband optioneel verkrijgbaar)
 • Display: LCD-scherm met hoge resolutie
 • Weergave van: Calorieën, wattage, tijd, afstand, snelheid, RPM en hartslag
 • Stijl: Hometrainer Airbike (HIIT)
 • Stroomvoorziening: Netstroom, 220V
 • Zadel: Verticaal en horizontaal verstelbaar
 • Bidonhouder: Ja
 • Maximaal gebruikersgewicht: 160 kg
 • Afmetingen opgebouwd (L x B x H in cm): 106,68 x 50,8 x 132,08 cm
 • Netto gewicht: 51,25 kg
 • Afmetingen van de doos (L x B x H in cm): 142,24 x 40,64 x 88,9 cm
 • Gewicht van de doos: 59,87 kg
 • EAN: 0708447909381
 • Weerstand
 • Comfort
 • Programmas
Beste prijs op BOL.com

#5
Schwinn Airdyne AD2i HIIT Airbike

Ontdek de perfecte instapmodellen voor revalidatie en een progressieve crossfit HIIT ervaring in uw eigen huis. Schwinn, het originele en wereldberoemde concept, is nu ook verkrijgbaar in Nederland en België. Deze Airdyne AD2 is geschikt voor thuisgebruik en kan tot wel een uur per dag worden gebruikt. Fit worden was nog nooit zo gemakkelijk.

De progressieve windtechnologie van de Schwinn Airdyne AD2 zorgt voor een totale lichaamstraining die u nergens anders vindt. Hoe harder u traint, hoe meer weerstand u ervaart. Dit apparaat is geschikt voor mensen die revalideren en met minimale snelheid en weerstand willen bewegen, maar ook voor topsporters met een ongekende conditie.

De Schwinn Airdyne AD2 is uitgerust met BioFit™ Comfort-technologie, waardoor de ventilator stiller is dan bij zijn voorgangers. Maak gebruik van de voetsteunen om alleen uw bovenlichaam te trainen. BioDyne™ Prestaties zorgen ervoor dat uw armen en benen synchroon bewegen voor een natuurlijke lichaamsbeweging. Het unieke gepatenteerde ventilatorsysteem zorgt voor een zo efficiënt mogelijke verplaatsing van lucht voor een oneindig aantal weerstandsniveaus. Transportwielen maken het gemakkelijk om de Airdyne tussen trainingen te verplaatsen en op te bergen. BioConnect® Feedback biedt een eenvoudig te gebruiken LCD-computer met weergave van snelheid, RPM, afstand, tijd en aantal calorieën.

De Schwinn Airdyne AD2 wordt geleverd met 2 jaar garantie op arbeid en onderdelen bij thuisgebruik. Het apparaat heeft een verticaal verstelbaar zadel en kan een maximaal gebruikersgewicht van 113 kg aan. De afmetingen van het product zijn 116,84 x 127 x 63,5 cm en het weegt 43,55 kg. De afmetingen van de doos zijn 116,84 x 66,04 x 43,18 cm en het gewicht van de doos is 42,29 kg. De EAN-code is 708447909046.

 • Weerstand
 • Comfort
 • Programmas
Beste prijs op BOL.com

Wat is een airbike?

Een airbike is een fitnessapparaat dat lijkt op een hometrainer, maar in plaats van een vliegwiel gebruikt het een ventilator om weerstand te bieden aan de gebruiker. Terwijl de gebruiker trapt, draait de ventilator en wordt er lucht verplaatst, wat resulteert in een hogere weerstand. Dit maakt de airbike een uitdagend en effectief apparaat voor het opbouwen van cardiovasculaire en spieruithoudingsvermogen, en het verbranden van calorieën. De meeste airbikes hebben ook verstelbare zit- en stuurhoogtes en zijn uitgerust met een display om trainingsgegevens weer te geven.

Waarom een airbike kopen?

Er zijn verschillende redenen om een airbike te kopen. Allereerst is het een uitstekend apparaat om aan je cardiovasculaire conditie te werken. Met een airbike kun je op een relatief eenvoudige manier een intensieve work-out doen, waardoor je snel vet verbrandt en je conditie verbetert. Bovendien is een airbike geschikt voor zowel beginners als gevorderden, en kun je de weerstand zelf bepalen waardoor je altijd op je eigen niveau kunt trainen. Een airbike is ook relatief compact en neemt niet veel ruimte in beslag, waardoor het een goede keuze is voor thuisgebruik.

Waarop moet je letten bij het kopen van een airbike?

Bij het kopen van een airbike zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om naar het weerstandsysteem te kijken, aangezien dit de intensiteit van de training bepaalt. Een luchtweerstandsysteem wordt meestal als beste ervaren. Ook is het goed om te kijken naar de verstelmogelijkheden van het zadel en stuur, om comfortabel te kunnen trainen. Daarnaast is het maximaal gebruikersgewicht van belang en de grootte van het apparaat in verhouding tot de beschikbare ruimte. Ten slotte is de aanwezigheid van een trainingscomputer en eventuele extra functies zoals intervalprogramma's en een hartslagmeter relevant.

Wat voor voordelen & nadelen van een airbike?

Voordelen van een airbike zijn onder andere:

 1. Effectief: Airbikes bieden een effectieve manier om te trainen en vet te verbranden door de combinatie van hoge intensiteit intervaltraining (HIIT) en luchtweerstand.
 2. Geschikt voor alle niveaus: Airbikes zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren atleten, omdat de weerstand zich aanpast aan de intensiteit van de training.
 3. Volledige workout: Een airbike biedt een volledige lichaamstraining, omdat het zowel het bovenlichaam als het onderlichaam traint.
 4. Geen externe stroombron nodig: Airbikes zijn zelfaangedreven en hebben geen externe stroombron nodig, waardoor ze gemakkelijk overal kunnen worden geplaatst.

Nadelen van een airbike zijn onder andere:

 1. Geluid: Het luchtweerstandsysteem van een airbike kan veel geluid maken, vooral bij hogere intensiteitstrainingen. Dit kan storend zijn voor anderen in de ruimte waarin de airbike wordt gebruikt.
 2. Geen variatie in training: Hoewel airbikes een effectieve manier bieden om te trainen, kan het ontbreken van variatie in de training na verloop van tijd saai worden voor sommige gebruikers.
 3. Relatief duur: In vergelijking met andere cardio-apparatuur zijn airbikes over het algemeen duurder in aanschaf.

Kun je afvallen met een airbike?

Ja, je kunt zeker afvallen met een airbike. Een airbike is namelijk een uitstekend apparaat voor cardiovasculaire training, waardoor je calorieën verbrandt. Door regelmatig op een airbike te trainen, verhoog je je stofwisseling en verbeter je je conditie. Het trainen op een airbike kan ook helpen om overtollig lichaamsvet te verminderen en om spieren op te bouwen. Het is echter wel belangrijk om een gezond dieet te volgen en om ook krachttraining te doen om het afvallen te bevorderen.

Waar is een airbike goed voor?

Een airbike is goed voor diverse fitnessdoelen, zoals het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid, het verbranden van vet, het opbouwen van spierkracht en het vergroten van het uithoudingsvermogen. Door de mogelijkheid om hoge intensiteit intervaltrainingen (HIIT) uit te voeren, kan een airbike je helpen om sneller en efficiënter resultaten te behalen dan bij traditionele cardiotrainingen. Bovendien is een airbike ook een relatief laag-impact trainingsvorm, wat het geschikt maakt voor mensen met gewrichtsproblemen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat consistentie en een gezonde voeding ook essentieel zijn om fitnessdoelen te bereiken.

Bekijk ook deze relevante artikelen:

Veelgestelde vragen

Welke spieren train je met airbike?

Met een airbike train je voornamelijk je benen, bilspieren en buikspieren, maar ook je rug, borst en armen worden aan het werk gezet. De duw- en trekbewegingen met je armen tijdens het fietsen versterken de spieren in je schouders, biceps en triceps. De buikspieren en onderrug worden gebruikt om je lichaam stabiel te houden tijdens de training. Het is dus een full-body workout waarbij veel spiergroepen tegelijkertijd worden aangesproken.

Wat is beter een airbike of een crosstrainer?

Of een airbike of een crosstrainer beter is, hangt af van je persoonlijke voorkeur en doelen.

Een airbike is uitstekend geschikt voor intervaltrainingen met hoge intensiteit en is vooral gericht op het trainen van de benen, billen, rug, schouders en armen. Het biedt ook een hogere calorieverbranding in een kortere tijd en is een goede keuze voor HIIT-trainingen.

Een crosstrainer is een low-impact fitnessapparaat dat zich richt op het trainen van het hele lichaam, voornamelijk de benen, billen, buikspieren, rug en armen. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een cardiovasculaire workout met minder impact op de gewrichten.

Hoeveel calorieen verbrand je met een airbike?

Het aantal calorieën dat je verbrandt met een airbike is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de intensiteit en duur van je training, je lichaamsgewicht en je metabolisme. Over het algemeen kan een persoon van ongeveer 70 kg tijdens een training van 30 minuten op een gemiddeld intensiteitsniveau ongeveer 260-350 calorieën verbranden. Maar bij een hogere intensiteit kan dit aantal calorieën ook hoger zijn, tot wel 500-600 calorieën per uur. Het is belangrijk om te onthouden dat het verbranden van calorieën slechts één aspect is van een effectieve training op een airbike en dat het ook andere voordelen biedt, zoals het verbeteren van de cardiovasculaire conditie en het versterken van de spieren.

Is een airbike geschikt voor beginners?

Ja, een airbike is geschikt voor beginners omdat je zelf de weerstand kunt bepalen en het tempo kunt aanpassen aan je eigen niveau. Daarnaast bieden de meeste airbikes verschillende trainingsprogramma's, waaronder intervaltraining, die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Het is wel belangrijk om langzaam te beginnen en te luisteren naar je lichaam om blessures te voorkomen. Het is ook aan te raden om advies te vragen aan een professional, zoals een personal trainer of een fysiotherapeut, om ervoor te zorgen dat je de juiste techniek gebruikt en je doelen op een veilige en effectieve manier bereikt.

Onze favoriet

De BRX-300-AIR is geschikt voor elke gebruiker. Van beginner tot topatleet. Door de ingebouwde intervalprogramma's verbeter jij je conditie sneller als nooit te voren. Volg de handige instructies op het scherm en behaal al je fitnessdoelen.

Beste prijs op BOL.com