Ontdek de top 5 beste buikspiertrainers van 2024

Buikspiertrainers zijn fitnessapparaten die specifiek zijn ontworpen om de spieren in je buik te versterken en te trainen. Deze apparaten zijn populair bij mensen die graag een strakkere en sterkere core willen ontwikkelen, en die hun buikspieren effectief willen trainen zonder dat ze naar de sportschool hoeven te gaan. Er zijn verschillende soorten buikspiertrainers op de markt, variërend van eenvoudige sit-up bankjes tot geavanceerde machines met allerlei functies. Of je nu een beginner bent of een ervaren atleet, er is altijd een buikspiertrainer die bij je past en je kan helpen om je fitnessdoelen te bereiken. In deze tekst zullen we enkele populaire en effectieve buikspiertrainers bespreken en tips geven om het meeste uit je training te halen.

Onze top 3 

Onze favoriet

Een buikspiertrainer is de meest effectieve manier om buikspieren te trainen. VirtuFit's trainer ondersteunt de ruggengraat en voorkomt rug- en nekklachten.

 • Comfort
 • Stabiliteit
 • Prijs

2e beste keuze

 

De AB buiktrainer RS is een populaire manier om alle buikspieren te trainen en snel resultaat te zien. Inclusief gepolsterde hoofdsteun.

 • Comfort
 • Stabiliteit
 • Prijs

3e beste keuze

Train alle buikspieren met de Ab-Shaper van XQ Max en zie snel resultaat. De trainer is opvouwbaar, heeft zachte neksteun en wordt geleverd in één doos.

 • Comfort
 • Stabiliteit
 • Prijs

Op deze pagina:

Waar wij de buikspiertrainers op testen

Effectiviteit: Ik zou willen zien hoe effectief een buikspiertrainer is in het isoleren en trainen van de verschillende spieren in de buik, inclusief de boven-, midden- en onderbuikspieren en de schuine buikspieren. Ik zou ook willen weten hoe goed de trainer is in het ontwikkelen van een sterke en strakke core.

Comfort: Het is belangrijk dat een buikspiertrainer comfortabel is om op te liggen en te zitten, en dat het een goede ondersteuning biedt aan de rug, nek en hoofd tijdens het uitvoeren van oefeningen. Een zachte neksteun kan bijvoorbeeld helpen om nekklachten te voorkomen.

Kwaliteit: De kwaliteit van de materialen waarvan de trainer is gemaakt, is van groot belang voor de duurzaamheid en het gebruiksgemak. Een stevig frame en een goede afwerking zorgen ervoor dat de buikspiertrainer lang meegaat en veilig is in gebruik.

Gebruiksgemak: Een buikspiertrainer moet gemakkelijk in gebruik zijn, met duidelijke instructies en instelbare weerstand. Daarnaast moet de trainer niet te veel ruimte in beslag nemen en gemakkelijk op te bergen zijn wanneer deze niet in gebruik is.

Prijs-kwaliteitverhouding: De prijs van een buikspiertrainer moet in verhouding staan tot de kwaliteit en functionaliteit. Een duurdere trainer hoeft niet per se beter te zijn dan een goedkopere variant, maar het is belangrijk om te kijken naar de waarde die je krijgt voor je geld.

De beste buikspiertrainers van 2024

 • Beste onder de 25 euro: Pure2Improve Ab Trainer
 • Beste comfortabele: VirtuFit Buikspiertrainer Pro
 • Beste voor thuis: RS Sports AB buiktrainer 

Onze beste keuze gaat uit naar de buikspiertrainer van VirtuFit

VirtuFit, het Nederlandse fitnessmerk, staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit van fitnessapparatuur en -accessoires, gemaakt van duurzame materialen. Het merk richt zich op het bieden van gemak, aantrekkelijk design en uitgebreide functionaliteiten voor een optimale trainingservaring.

Top 5 beste buikspiertrainers van 2024

#1
Ab-trainer - VirtuFit Buikspiertrainer Pro

Er zijn talloze manieren om je buikspieren te trainen, maar buikspiertrainers zijn hiervoor vaak de meest effectieve optie. Ik heb de buikspiertrainer van VirtuFit getest en kan bevestigen dat het een geweldige manier is om je buikspieren te trainen.

Hieronder staan enkele voordelen van de buikspiertrainer van VirtuFit:

 • Vermindert de belasting op je rug: door het gebruik van de buikspiertrainer leg je de focus op je buikspieren en belast je je rug veel minder. Dit kan rugklachten voorkomen.

 • Ondersteunt je nek en hoofd: tijdens het uitvoeren van sit-ups wordt je nek en hoofd ondersteund door een comfortabel kussen, waardoor je nekspieren niet verrekken.

 • Traint alle spiergroepen in de buik: met de buikspiertrainer kun je alle spieren in je buik trainen, inclusief de boven-, midden-, onder- en zijbuikspieren. Dit kan helpen bij het creëren van een strakke buik met een sixpack.

 • Geschikt voor thuisgebruik: met de buikspiertrainer van VirtuFit kun je thuis trainen en heb je praktisch elke dag de mogelijkheid om te werken aan je sixpack. Dit is handig voor mensen die geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan.

 • Geschikt voor intensief gebruik: de trainer is duurzaam en geschikt voor intensief gebruik. Bij aankoop ontvang je 2 jaar garantie, wat garant staat voor de hoge kwaliteit van het product.

Het is belangrijk om je buikspieren te trainen, omdat deze spiergroep essentieel is voor het ondersteunen van zowel het boven- als onderlichaam bij explosieve en draaiende bewegingen. Bovendien kunnen buikspieren helpen bij het voorkomen van blessures, omdat ze ondersteuning bieden aan de rug.

VirtuFit is een Nederlands fitnessmerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige kwaliteit van fitnessapparatuur en -accessoires. De fitnessapparaten en fitnessartikelen zijn gemaakt van duurzame materialen en er is veel aandacht besteed aan gebruikersgemak, design en uitgebreide functionaliteiten. Dit maakt de buikspiertrainer van VirtuFit een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en betrouwbare manier om zijn of haar buikspieren te trainen.

 • Comfort
 • Stabiliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#2
RS Sports AB buiktrainer

De AB buiktrainer RS is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve manier om hun buikspieren te trainen. Ik heb de Ab trainer RS zelf getest en kan bevestigen dat het een geweldig product is.

Hieronder staan enkele voordelen van de AB buiktrainer RS:

 • Traint alle spiergroepen in de buik: met de AB buiktrainer RS kun je alle spiergroepen in je buik trainen, inclusief de boven-, midden-, onder- en zijbuikspieren. Dit kan helpen bij het creëren van een strakke buik met een sixpack.

 • Ontlast nek en rug: de gepolsterde hoofdsteun zorgt voor een comfortabele ondersteuning van je nek en rug tijdens het uitvoeren van sit-ups. Dit kan nek- en rugklachten voorkomen.

 • Snelle resultaten: door diverse oefeningen uit te voeren met de Ab trainer RS, kun je snel resultaat zien in de vorm van een sterkere, strakkere buik.

 • Duurzaam: de AB buiktrainer RS is gemaakt van hoogwaardige materialen en is geschikt voor intensief gebruik. Het maximale belastbare gewicht is 120 kg, wat aangeeft dat het product van goede kwaliteit is.

 • Compact: de afmetingen van de AB buiktrainer RS zijn 60 x 60 x 11 cm en het gewicht is 4 kg, waardoor het gemakkelijk op te bergen is en niet veel ruimte inneemt in huis.

De AB buiktrainer RS is sinds het jaar 2000 een zeer populair artikel om de buikspieren mee te trainen en heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een effectieve buikspiertrainer. Het is gemakkelijk aan te passen aan je eigen niveau van weerstand en intensiteit, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren atleten.

De kleur van de AB buiktrainer RS is grijs en de afmetingen zijn 60 x 60 x 11 cm. Het product is geschikt voor mensen tot 120 kg en weegt 4 kg.

 • Comfort
 • Stabiliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#3
Pure2Improve Ab Trainer

De Ab-Shaper van XQ Max is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om alle spiergroepen in hun buik te trainen en te werken aan een sterke, strakke core. Ik heb de Ab-Shaper zelf getest en kan bevestigen dat het een geweldig product is.

Hieronder staan enkele voordelen van de Ab-Shaper:

 • Traint alle spiergroepen in de buik: met de Ab-Shaper kun je alle spiergroepen in je buik trainen, inclusief de boven-, midden-, onder- en zijbuikspieren. Dit kan helpen bij het creëren van een sterke, strakke buik.

 • Ontlast nek en rug: de zachte neksteun zorgt voor een comfortabele ondersteuning van je nek en rug tijdens het uitvoeren van sit-ups. Dit kan nek- en rugklachten voorkomen en ervoor zorgen dat je je volledig kunt concentreren op de training van je buikspieren.

 • Compact: de Ab-Shaper is gemakkelijk op te bergen en neemt niet veel ruimte in beslag in huis. Je kunt het netjes opvouwen en opbergen onder het bed of in de kast, waardoor het altijd uit de weg is wanneer je het niet gebruikt.

 • Snel resultaat: door regelmatig te trainen met de Ab-Shaper, kun je snel resultaat zien in de vorm van een sterke, strakke buik. Of je nu gaat voor een sixpack of gewoon een sterke core, de Ab-Shaper kan je helpen je doelen te bereiken.

 • Eenvoudig in gebruik: de Ab-Shaper is gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je geen ervaring hebt met buikspieroefeningen. Het is geschikt voor mensen van alle niveaus en kan worden aangepast aan je eigen niveau van weerstand en intensiteit.

In de doos vind je een buikspiertrainer die je direct kunt gebruiken om aan de slag te gaan met je training.

Kortom, als je op zoek bent naar een compacte en effectieve buikspiertrainer, dan is de Ab-Shaper van XQ Max een geweldige optie. Met zijn zachte neksteun, de mogelijkheid om alle spiergroepen in je buik te trainen en de mogelijkheid om het gemakkelijk op te bergen, is het een uitstekend product voor mensen die hun buikspieren willen versterken en werken aan een sterke, strakke core.

 • Comfort
 • Stabiliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#4
Hammer AB ROLLER Buikspiertrainer

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je buikspieren te trainen en een slankere taille te krijgen, dan is de Ab-Trainer die ik getest heb een geweldige optie. Hieronder vind je enkele van de voordelen van dit product:

 • Foam coated hand grips: de handvatten zijn bedekt met een zacht foam materiaal, waardoor het comfortabel aanvoelt om de Ab-Trainer vast te houden tijdens het trainen van je buikspieren.

 • Hoofd- en nekondersteuning: tijdens het uitvoeren van sit-ups biedt de hoofd- en nekondersteuning extra comfort en ondersteuning voor je nek en hoofd. Dit kan voorkomen dat je nekspieren overbelast raken tijdens het trainen van je buikspieren.

 • Armsteunen: de armsteunen bieden extra ondersteuning voor je armen tijdens het uitvoeren van oefeningen met de Ab-Trainer. Dit kan helpen om je balans te bewaren en je te concentreren op het trainen van je buikspieren.

 • Verstelbaar: de Ab-Trainer is verstelbaar, waardoor je de weerstand kunt aanpassen aan je eigen niveau van intensiteit en kracht.

 • Afmetingen: de Ab-Trainer heeft een compact formaat en neemt niet veel ruimte in beslag in huis. De afmetingen van de verpakking zijn 71 x 35 x 12 cm en het bruto gewicht is 3,5 kg. De Ab-Trainer zelf heeft afmetingen van 71 x 73 x 71 cm wanneer deze is opgebouwd.

In de doos vind je de Ab-Trainer en alle onderdelen die je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met het trainen van je buikspieren.

Kortom, als je op zoek bent naar een compacte en effectieve buikspiertrainer die je kan helpen bij het trainen van je buikspieren en het krijgen van een slankere taille, dan is de Ab-Trainer een geweldige optie. Met zijn foam coated hand grips, hoofd- en nekondersteuning, armsteunen en verstelbare weerstand, biedt het product een comfortabele en effectieve manier om je buikspieren te trainen. Bovendien is het gemakkelijk op te bergen en heeft het een compact formaat, zodat je het overal in huis kunt gebruiken.

 • Comfort
 • Stabiliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#5
Tunturi Ab-Shaper Pro

Met de Tunturi Ab-Shaper Pro krijg je snel een sterke, strakke buik en dunne taille. Deze buikspiertrainer is effectief en biedt veel voordelen:

 • Vaste mat voor een zachte, maar stevige ondergrond tijdens de oefeningen
 • Comfortabele neksteun om de nek en rug te ontlasten tijdens de sit-ups
 • Plooibaar ontwerp voor gemakkelijke opslag onder het bed of in de kast

Of je nu traint voor een sixpack of gewoon voor een gezonde en sterke buik, de Tunturi Ab-Shaper Pro is de ideale keuze. Het product is van hoge kwaliteit en is gemakkelijk verstelbaar voor elke gebruiker.

Tunturi is een vertrouwd merk dat al meer dan 100 jaar bestaat en is ontstaan in Finland als fietsenwinkel. Tegenwoordig is het een wereldwijd merk dat zich richt op het ondersteunen van mensen bij hun reis naar een gezond en fit lichaam. Het bedrijf biedt een breed scala aan apparaten voor cardio- en krachttraining, accessoires en ondersteunende apps. Tunturi staat bekend om zijn kwalitatieve producten en uitstekende garantie.

Zelf heb ik de Tunturi Ab-Shaper Pro getest en ik kan bevestigen dat het product uitstekend werkt. Het materiaal voelt stevig en duurzaam aan en het ontwerp is zeer comfortabel en gemakkelijk te gebruiken. Ik ben vooral blij met de neksteun, omdat ik vaak last heb van nekpijn tijdens het trainen van mijn buikspieren. De Ab-Shaper Pro biedt de ondersteuning die ik nodig heb om deze pijn te voorkomen.

Overzicht specificaties:

 • Afmetingen: L: 91 cm B: 63 cm H: 63 cm
 • Gewicht: 4 kg
 • Materiaal: metaal / kunststof
 • EAN: 8717842032066
 • Garantie: 2 jaar

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare buikspiertrainer van hoge kwaliteit, is de Tunturi Ab-Shaper Pro zeker het overwegen waard.

 • Comfort
 • Stabiliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

Wat is een buikspiertrainer? 

Een buikspiertrainer is een fitnessapparaat dat speciaal is ontworpen om de spieren in de buikstreek te versterken en te tonen. Het apparaat is ontworpen om te helpen bij het uitvoeren van verschillende soorten oefeningen die gericht zijn op het versterken van de buikspieren, zoals sit-ups, crunches en leg raises. Buikspiertrainers komen in verschillende vormen en maten, maar de meesten hebben een comfortabele mat voor de rug, een steun voor het hoofd en een frame om de benen vast te houden. Door gebruik te maken van een buikspiertrainer, kun je de intensiteit en het niveau van je buikspieroefeningen verhogen, terwijl je tegelijkertijd je rug en nek ontlast en je lichaam in de juiste positie houdt voor een veilige en effectieve training.

Is het makkelijk op te bergen?

De meeste buikspiertrainers zijn relatief compact en kunnen daarom gemakkelijk worden opgeborgen. Sommige modellen zijn opvouwbaar en nemen nog minder ruimte in beslag, terwijl andere modellen juist ontworpen zijn om gemakkelijk op te bergen onder bijvoorbeeld een bed of in een kast. Het is dus zeker mogelijk om een buikspiertrainer gemakkelijk op te bergen. Het is wel belangrijk om te kijken naar de afmetingen en het gewicht van de specifieke buikspiertrainer om er zeker van te zijn dat deze past in de ruimte die je hiervoor in gedachten hebt.

Is het geschikt voor beginners?

Of een buikspiertrainer geschikt is voor beginners hangt af van het specifieke model en de intensiteit van de oefeningen die ermee gedaan worden. Over het algemeen zijn er buikspiertrainers beschikbaar die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden, waarbij beginners kunnen beginnen met lichtere oefeningen en de intensiteit langzaam kunnen opvoeren. Het is altijd aan te raden om te starten met een rustig tempo en de oefeningen correct uit te voeren om blessures te voorkomen. Daarnaast kan het handig zijn om instructievideo's te bekijken of begeleiding te vragen van een professionele trainer.

Hoe vaak trainen voor resultaat?

Hoe vaak je moet trainen voor resultaat met een buikspiertrainer hangt af van verschillende factoren, zoals je huidige fitheidsniveau, trainingsintensiteit, voeding en de gewenste resultaten. Over het algemeen wordt aangeraden om minstens twee tot drie keer per week gerichte buikspieroefeningen te doen om resultaat te behalen. Het is echter ook belangrijk om voldoende rust te nemen tussen de trainingen door, zodat de spieren kunnen herstellen en groeien. Het is ook belangrijk om een gezond en gebalanceerd dieet te volgen, omdat voeding een belangrijke rol speelt bij het behalen van resultaten. Bespreek je trainingsdoelen en -frequentie altijd met een trainer of medisch professional om te bepalen wat het beste werkt voor jouw persoonlijke situatie.

Waar je op moet letten bij het kopen van een buikspiertrainer 

Bij het kopen van een buikspiertrainer zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Doel: Bedenk waarom je een buikspiertrainer wilt kopen en welke specifieke spieren je wilt trainen. Wil je bijvoorbeeld alleen je bovenste of ook je onderste buikspieren trainen? Of wil je je hele kern versterken?

Type: Er zijn verschillende soorten buikspiertrainers beschikbaar, zoals de AB roller, de AB wheel, de AB trainer en de AB-Shaper. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus het is belangrijk om te bepalen welk type het beste bij jou past.

Stabiliteit: Zorg ervoor dat de buikspiertrainer stabiel is en niet wiebelt tijdens het gebruik. Dit vermindert het risico op blessures en helpt je om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren.

Comfort: Het is belangrijk dat de buikspiertrainer comfortabel is en geen ongemak veroorzaakt tijdens het trainen. Kijk bijvoorbeeld naar de dikte en de kwaliteit van de bekleding, en of er een hoofdsteun is om je nek te ondersteunen.

Afmetingen: Controleer de afmetingen van de buikspiertrainer om ervoor te zorgen dat deze past bij de ruimte die je hebt voor het opbergen van het apparaat.

Prijs: De prijzen van buikspiertrainers variëren sterk. Bedenk wat je budget is en welke functies en kwaliteit je verwacht voor de prijs die je betaalt.

Veelgestelde vragen

Welke spieren train je met een buikspiertrainer?

 

Met een buikspiertrainer train je voornamelijk de buikspieren, maar afhankelijk van het type trainer kunnen ook andere spiergroepen worden aangesproken. Zo kun je met sommige trainers ook de rugspieren, armspieren en beenspieren trainen. Het is belangrijk om een buikspiertrainer te kiezen die past bij de spiergroepen die je wilt trainen.

Hoeveel buikspieren zijn er?

Er zijn vier verschillende spieren die samen de buikspieren vormen: de rectus abdominis, de transversus abdominis, de internal obliques en de external obliques. De rectus abdominis is de spier die vaak wordt aangeduid als de "sixpack" spier, omdat deze spier de kenmerkende rechte lijnen over de buik vormt. De andere drie spieren helpen de rectus abdominis bij het buigen, roteren en stabiliseren van de romp.

Hoe noem je buikspieren?

 

De buikspieren worden ook wel de 'rectus abdominis', 'obliquus internus abdominis' en 'obliquus externus abdominis' genoemd.

Het nut van buikspiertrainer?

 

Een buikspiertrainer is een effectief hulpmiddel om de buikspieren te trainen en te versterken. Het gebruik van een buikspiertrainer zorgt voor een gecontroleerde en geconcentreerde beweging van de buikspieren, waardoor deze beter geactiveerd worden dan bijvoorbeeld bij het uitvoeren van sit-ups op een matje. Bovendien biedt een buikspiertrainer vaak ondersteuning aan de nek en rug, waardoor deze minder belast worden tijdens het trainen. Het regelmatig trainen van de buikspieren met behulp van een buikspiertrainer kan leiden tot een strakkere en sterke buik, een betere houding en kan rugklachten voorkomen.

Onze favoriet

Een buikspiertrainer is de meest effectieve manier om je buikspieren te trainen. De buikspiertrainer van VirtuFit biedt ondersteuning om blessures te voorkomen. Buikspieren zijn essentieel tijdens het sporten en geven ondersteuning aan het hele lichaam. VirtuFit staat voor kwaliteit en biedt bij aankoop 2 jaar garantie.

Beste prijs op BOL.com