Ontdek de top 5 beste duimbraces van 2024!

Duimbraces worden gebruikt om de duim te ondersteunen en stabiliseren bij diverse aandoeningen zoals verstuikingen, artrose en instabiliteit. Een duimbrace kan ook helpen bij het verminderen van pijn en het voorkomen van verdere schade aan de duim. Er zijn verschillende soorten duimbraces beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om de juiste brace te kiezen op basis van de specifieke behoeften van de gebruiker en de aandoening. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende soorten duimbraces en waar je op moet letten bij het kopen van een duimbrace.

Onze top 3

Onze favoriet

Dunimed Duimbrace Manu biedt comfortabele ondersteuning bij middelzware tot zware duimklachten voor dagelijks gebruik, werk en sport. Voorzien van spalk. Miljoenen gebruikers wereldwijd.

 • Stevigheid
 • Kwaliteit
 • Prijs

2e beste keuze

De Super Ortho CMC Duimbrace is door vooraanstaande specialisten ontwikkeld voor mensen met artrose, reuma en instabiliteit van het duimzadelgewricht. De brace biedt effectiviteit, comfort en kwaliteit.

 • Stevigheid
 • Kwaliteit
 • Prijs

3e beste keuze

De Orliman Manutec Duimbrace is een dunne duimbrace die gemakkelijk met één hand kan worden aangedaan. Het is ideaal voor instabiliteit, pijn en verminderde kracht in de duim en geschikt voor dagelijks gebruik en sport. De brace is verkrijgbaar in 2 maten en kleuren.

 • Stevigheid
 • Kwaliteit
 • Prijs

Op deze pagina:

Waar wij de duimbraces op testen 

Effectiviteit: Het is belangrijk om te beoordelen hoe effectief een duimbrace is in het verminderen van pijn en het verbeteren van de functie van de duim. Hierbij zou ik kijken naar klinische studies, maar ook naar de ervaringen van patiënten.

Comfort: Een duimbrace moet comfortabel zitten, zodat de patiënt deze gedurende langere tijd kan dragen. Ik zou daarom letten op de pasvorm, het materiaal, en de ventilatie.

Duurzaamheid: Duimbraces moeten bestand zijn tegen dagelijks gebruik en verschillende activiteiten, zoals sporten en huishoudelijke taken. Ik zou daarom kijken naar het materiaal, de constructie en de garantievoorwaarden.

Maat en pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor de effectiviteit en het comfort van een duimbrace. Ik zou controleren of de duimbrace verkrijgbaar is in verschillende maten en of deze gemakkelijk aan te passen is voor een optimale pasvorm.

Veiligheid: Het is belangrijk om te kijken of de duimbrace veilig is in gebruik en geen schade kan veroorzaken aan de duim of andere delen van het lichaam. Hierbij zou ik kijken naar de materialen, het ontwerp en de veiligheidsvoorschriften.

De beste duimbraces van 2024

 • Beste onder de 20 euro: Duimbrace van U-Fit One
 • Beste luxe: Duimbrace van Super Ortho
 • Beste budget: Duimbrace van Dunimed

Onze beste keuze gaat uit naar de duimbrace van Dunimed

De Dunimed Duimbrace Manu is de beste en meest comfortabele duimbrace voor maximale steun bij alle duimklachten. Deze brace heeft de beste prijs/kwaliteitsverhouding en kwam als beste uit de test van 11 duimbraces. Het is verkozen tot de Nr.1 Duimbrace en wordt aanbevolen door artsen, specialisten en therapeuten.

Top 5 beste duimbraces van 2024

#1
Dunimed Duimbrace Manu

Als je op zoek bent naar de beste en meest comfortabele oplossing voor duimklachten, dan is de Dunimed Duimbrace Manu de brace voor jou! Deze brace is ideaal voor middelzware tot zware duimklachten en kan worden gebruikt tijdens dagelijks gebruik, werk en sport. De brace is voorzien van een spalk en geschikt om zowel overdag als 's nachts te dragen.

De Dunimed Duimbrace Manu is al door miljoenen mensen gebruikt en heeft een goede reputatie opgebouwd vanwege het effectieve en comfortabele ontwerp. Dit product is speciaal aanbevolen door specialisten en therapeuten vanwege de uitstekende resultaten bij alle soorten duimklachten.

De brace is eenvoudig op maat te maken door de omvang van de pols te meten. Bij een polsomvang van 14 - 18 cm is de maat S/M geschikt en bij een omvang van 18 - 22 cm is de maat L/XL geschikt. De maattabel is te vinden bij de afbeeldingen.

En als specialist hebben wij deze brace ook zelf getest en zijn we onder de indruk van de kwaliteit en het comfort van de Dunimed Duimbrace Manu. Daarnaast is de prijs/kwaliteit verhouding van deze brace zeer goed. Momenteel is er een aanbieding waardoor deze brace nergens goedkoper verkrijgbaar is.

Kortom, als je op zoek bent naar een effectieve en comfortabele oplossing voor jouw duimklachten, is de Dunimed Duimbrace Manu een goede keuze! En met de aanbieding op dit moment kun je profiteren van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 • Stevigheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#2
Super Ortho CMC Duimbrace - Rechts

Als je last hebt van duimklachten en op zoek bent naar de beste en meest comfortabele oplossing, dan is de Dunimed Duimbrace Manu een uitstekende keuze! Deze brace is geschikt voor middelzware tot zware duimklachten en kan worden gedragen tijdens dagelijkse activiteiten, werk en sport. De brace is voorzien van een spalk en biedt maximale steun aan het duimgewricht. Daarnaast is de brace geschikt om zowel overdag als 's nachts te dragen en is het al door miljoenen mensen gebruikt.

Als specialist hebben wij de Dunimed Duimbrace Manu zelf getest en waren we onder de indruk van de kwaliteit en het comfort van deze brace. Daarnaast is het product speciaal aanbevolen door specialisten en therapeuten vanwege de uitstekende resultaten bij alle soorten duimklachten. Het ontwerp van deze brace is effectief en comfortabel, wat zorgt voor een sneller herstel.

De brace is eenvoudig op maat te maken door de omvang van de pols te meten. Bij een polsomvang van 14-18 cm is de maat S/M geschikt en bij een omvang van 18-22 cm is de maat L/XL geschikt. De maattabel is te vinden bij de afbeeldingen.

En om het compleet te maken hebben we goed nieuws! Momenteel is er een aanbieding waardoor deze brace nergens goedkoper verkrijgbaar is. Naast de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, biedt deze brace ook een hoog draagcomfort en effectiviteit bij alle soorten duimklachten.

Kortom, als je op zoek bent naar een duimbrace die effectief en comfortabel is en geschikt is voor alle soorten duimklachten, dan is de Dunimed Duimbrace Manu een uitstekende keuze!

 • Stevigheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#3
Orliman Manutec Duimbrace

Als je last hebt van duimklachten, dan kan de Orliman Manutec Duimbrace een ideale oplossing zijn. Deze duimbrace is speciaal ontworpen voor het CMC gewricht en biedt effectieve steun bij onder andere een instabiel gevoel, pijn aan de duim en verminderde kracht. De brace heeft een dun profiel en kan gemakkelijk met één hand worden aangedaan.

Als je last hebt van pijn aan je duim, verminderde kracht of straalt de pijn soms uit naar je arm? Dan is de Orliman Manutec Duimbrace wellicht een oplossing. Deze brace biedt uitkomst bij diverse indicatiestellingen zoals pijn aan de duim, artrose, reuma, tendinitis, skiduim, instabiel gevoel, CMC gewricht en verminderde kracht in de duim.

De Orliman Manutec Duimbrace heeft een aantal unieke eigenschappen en voordelen:

 • Dun profiel
 • Gemakkelijk met één hand aan te trekken
 • Stevig, maar toch voldoende bewegingsvrijheid
 • Geschikt voor dagelijkse activiteiten en sport
 • Kan zowel links als rechts worden gedragen

Wij hebben deze brace zelf getest en zijn onder de indruk van de kwaliteit en de effectieve steun die het biedt. Het bepalen van de juiste maat is belangrijk, maar gelukkig is de Orliman Manutec Duimbrace verkrijgbaar in twee maten (maat 1: polsomvang 14-18 cm en maat 2: polsomvang 18-22 cm) en in twee kleuren (grijs/oranje of beige/huidskleur). Twijfel je tussen twee maten, dan raden we aan om de kleinste maat te nemen.

Kortom, als je op zoek bent naar een effectieve en comfortabele oplossing voor jouw duimklachten, is de Orliman Manutec Duimbrace een goede keuze. Of je nu sport of dagelijkse activiteiten uitvoert, deze brace biedt de steun die je nodig hebt.

 • Stevigheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#4
Push Ortho Duimbrace CMC

De Push CMC Duimbrace is een innovatief ontwerp dat zich onderscheidt van bestaande duimbraces. Het is specifiek ontworpen om het duimzadelgewricht (CarpoMetaCarpale gewricht) te stabiliseren en het middenhandsbeentje van de duim in een functionele stand te positioneren. Dit zorgt voor een stabiele 'duimboog' tijdens het gebruik van de hand, waardoor een goede pincentgreep en grijpfunctie ontstaat zonder functieverlies. De Push CMC duimbrace biedt stabiliteit zonder de handfunctie te beperken en is daarom een ideale oplossing voor verschillende indicaties zoals CMC artrose, MCP artrose, reuma aan het duimzadelgewricht, instabiliteit van het duimzadelgewricht en pijn aan de duim.

We hebben de Push CMC duimbrace zelf getest en we zijn onder de indruk van de eigenschappen en voordelen van deze brace. Hier zijn een aantal eigenschappen en voordelen van de Push CMC duimbrace:

 • Antibacterieel en waterbestendig
 • Gemakkelijk aan te doen
 • Luchtig en makkelijk te wassen
 • Biedt vrijwel volledige handfunctie

Bij het aanmeten van de Push CMC Duimbrace is het belangrijk om de omvang rond de middenhand, onder de knokkels van uw vingers te meten. Het bepalen van de juiste maat is essentieel voor een optimale werking van de brace. De brace is verkrijgbaar in 4 verschillende maten en voor zowel de linker- als de rechterhand.

 • Maat 0: omvang van de middenhand van 15-17,5 cm
 • Maat 1: omvang van de middenhand van 17,5-19,5 cm
 • Maat 2: omvang van de middenhand van 19,5-22,5 cm
 • Maat 3: omvang van de middenhand van 22,5-27,0 cm

Kortom, als je op zoek bent naar een duimbrace die stabiliteit biedt zonder functieverlies, dan is de Push CMC Duimbrace de perfecte oplossing voor jou. Deze brace is comfortabel, waterbestendig en biedt vrijwel volledige handfunctie. Bovendien is de brace eenvoudig aan te meten en verkrijgbaar in verschillende maten voor zowel de linker- als de rechterhand.

 • Stevigheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#5
U FIt One Duimbrace

De U Fit One Beide Duimbrace biedt krachtige ondersteuning en bescherming voor de duim en pols, waardoor het een geweldige oplossing is voor mensen die lijden aan duim- en polsklachten. Als je op zoek bent naar een effectieve brace die de duim stabiliseert en de pijn verlicht, dan is de U Fit One Beide Duimbrace een goede keuze. Hieronder volgen enkele eigenschappen en voordelen van deze duimbrace:

 • Krachtige duimspalkbrace: De U Fit One Beide Duimbrace heeft een verbeterde spalk die sterke ondersteuning biedt voor de duim. Dit voorkomt herhaalde schade aan het duimgewricht en verlicht de pijn. De riem op de duim kan worden aangepast aan uw behoeften, zodat u altijd de juiste ondersteuning krijgt.

 • Sterke polssteun: De polsbrace is uitgerust met 2 stevige spalken aan de binnenkant, die maximale ondersteuning bieden aan uw carpale tunnel om pijn te verminderen en opnieuw letsel aan de pols te voorkomen. Dit maakt het geschikt voor mensen met artritis, carpale tunnel en polsfracturen.

 • Verlicht pijn en ontsteking: De verstelbare compressiebrace kan zwelling en ontsteking effectief verlichten die worden veroorzaakt door postoperatief, verstuiking, spanning, carpale tunnel, artritis, tendinitis, enz. Het biedt ook verstelbare compressie en behoudt warmte om de bloedcirculatie te verbeteren en genezing te bevorderen.

 • Uniek ontwerp: De U Fit One Beide Duimbrace is geschikt voor zowel de linker- als rechterhand, waardoor het een universele brace is die door iedereen kan worden gebruikt. Het heeft een zeer sterk klittenband, waarmee de strakheid kan worden aangepast aan de handconditie. Dit heeft geen invloed op de harmonie van het vasthouden van de balstaaf, racket, golfclubs, bowlen, trainen enzovoort.

 • Comfortabele stof: De duimbrace is gemaakt van zachte en comfortabele OK-stof en ademend mesh. Dit zorgt ervoor dat de hand en pols kunnen ademen en koel en comfortabel blijven tijdens langdurig gebruik, zelfs terwijl u slaapt.

Ook deze duimbrace hebben we zelf getest en zijn onder de indruk van de kwaliteit, comfort en effectiviteit van de U Fit One Beide Duimbrace. De prijs/kwaliteit verhouding van deze brace is uitstekend en momenteel is er een aantrekkelijke aanbieding beschikbaar. Kortom, als u op zoek bent naar een brace die krachtige ondersteuning en bescherming biedt voor uw duim en pols, dan is de U Fit One Beide Duimbrace zeker het overwegen waard.

 • Stevigheid
 • Kwaliteit
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

Wat is een duimbrace? 

Een duimbrace is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om ondersteuning en stabilisatie te bieden aan de duim en het aangrenzende gewrichtsgebied. Het is ontworpen om verschillende soorten duimklachten te verlichten, zoals instabiliteit, pijn en zwelling, en om herstel te bevorderen na letsel of operatie. Duimbraces zijn er in verschillende ontwerpen en maten, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker en de aard van de duimklachten. Ze zijn geschikt voor dagelijks gebruik en kunnen worden gebruikt tijdens verschillende activiteiten, waaronder werk en sport.

Bij welke blessures is het verstandig een duimbrace te dragen? 

Een duimbrace kan nuttig zijn bij verschillende blessures en aandoeningen, waaronder:

 • Verstuiking of verzwikking van de duim
 • Artrose of reuma van de duim
 • Tendinitis van de duim
 • Skiduim (beschadiging van het gewrichtsbandje aan de binnenzijde van de duim)
 • Carpaal tunnelsyndroom
 • Instabiliteit van het duimgewricht (bijvoorbeeld na een operatie)
 • Overbelasting van de duim door werk of sportactiviteiten

Het is altijd raadzaam om bij klachten van de duim een arts of specialist te raadplegen om de juiste diagnose te stellen en te bepalen of het dragen van een duimbrace nodig is.

De voordelen en nadelen van een duimbrace

Voordelen van een duimbrace zijn onder andere:

 • Stabilisatie van het duimgewricht: een duimbrace kan helpen om het duimgewricht stabiel te houden en de kans op verdere schade te verminderen.
 • Verlichting van pijn: een duimbrace kan helpen om pijn te verminderen door druk op de duim te verminderen.
 • Ondersteuning bij herstel: een duimbrace kan helpen bij het herstel van blessures door de duim te beschermen en het genezingsproces te versnellen.
 • Preventie van toekomstige blessures: een duimbrace kan helpen om toekomstige blessures te voorkomen door de duim te beschermen tijdens activiteiten die de duim kunnen belasten.

Nadelen van een duimbrace zijn onder andere:

 • Beperkte bewegingsvrijheid: een duimbrace kan de bewegingsvrijheid van de duim beperken, waardoor het moeilijker kan zijn om bepaalde activiteiten uit te voeren.
 • Afhankelijkheid: als een persoon afhankelijk wordt van een duimbrace, kan dit leiden tot een verzwakking van de spieren rond de duim en kan het herstelproces worden vertraagd.
 • Oncomfortabel: sommige mensen vinden het dragen van een duimbrace oncomfortabel en kunnen irritatie of wrijving ervaren.
 • Kosten: sommige duimbraces kunnen duur zijn en kunnen niet door de verzekering worden gedekt.

Het is belangrijk om de voordelen en nadelen van een duimbrace af te wegen en een deskundig advies in te winnen voordat je besluit er een te dragen.

Kan het tijdens sporten gedragen worden?

Ja, een duimbrace kan tijdens het sporten worden gedragen. Sommige duimbraces zijn speciaal ontworpen voor sportactiviteiten en bieden extra stabiliteit en bescherming aan de duim tijdens bewegingen. Het is echter wel belangrijk om de juiste brace te kiezen voor de sportactiviteit die je beoefent en om rekening te houden met de richtlijnen van de fabrikant over het gebruik tijdens het sporten. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of fysiotherapeut voordat je een duimbrace gaat dragen tijdens het sporten.

Waar je op moet letten bij de aankoop.

Bij de aankoop van een duimbrace zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten, waaronder:

Maat: het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om optimale ondersteuning te bieden en irritatie te voorkomen. Meet de omvang van je pols op en vergelijk deze met de maattabel van de duimbrace.

Stevigheid: afhankelijk van de aard en ernst van de blessure, kan je kiezen voor een brace met meer of minder stevigheid. Zwaardere blessures vereisen vaak meer ondersteuning.

Comfort: let op het materiaal van de brace en of deze ademend is. Een goede pasvorm en comfortabele brace zorgt voor een betere acceptatie van het dragen van de brace.

Activiteit: kies een brace die geschikt is voor de activiteit die je wilt doen. Sommige braces zijn speciaal ontworpen voor bepaalde sporten, terwijl andere geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Type brace: er zijn verschillende soorten duimbraces, zoals spalkbraces en elastische braces. Kies het type brace dat het beste past bij jouw blessure en activiteit.

Veelgestelde vragen

Hoelang een duimbrace dragen?

De duur van het dragen van een duimbrace is afhankelijk van de blessure en de aanbeveling van een arts of therapeut. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de brace gedurende de dag te dragen, terwijl in andere gevallen alleen 's nachts voldoende kan zijn. Het is belangrijk om de instructies van de specialist te volgen en de brace alleen te dragen zoals voorgeschreven. Overmatig gebruik kan de blessure verergeren of andere complicaties veroorzaken.

Hoe slapen met een duimbrace?

Het dragen van een duimbrace tijdens het slapen kan nuttig zijn bij bepaalde duimblessures of pijn. De manier waarop je het beste kunt slapen met een duimbrace hangt af van de specifieke brace die je gebruikt en de aard van de blessure. Over het algemeen zijn hier echter enkele tips die kunnen helpen:

 • Volg de instructies van de fabrikant of je medische professional over wanneer en hoe lang je de brace moet dragen, inclusief 's nachts.
 • Zorg ervoor dat de brace goed is aangepast en niet te strak zit. Te strakke brace kan de bloedtoevoer beperken en ongemakkelijk zijn tijdens het slapen.
 • Slaap bij voorkeur op je rug om te voorkomen dat de brace tijdens de slaap wordt verplaatst of afgedaan.
 • Als je het niet prettig vindt om op je rug te slapen, kan het dragen van een lichte katoenen handschoen onder de brace het comfortabeler maken om op je zij te slapen.

Hoe strak moet een duimbrace?

Een duimbrace moet strak genoeg zitten om voldoende ondersteuning te bieden aan de duim en het gewricht, maar niet zo strak dat het de bloedtoevoer belemmert of oncomfortabel is. De brace moet stevig genoeg zijn om de duim te stabiliseren en de gewenste compressie te bieden om zwelling en pijn te verminderen, maar niet zo strak dat het bewegen van de duim beperkt wordt. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het aanpassen van de strakheid van de brace en om eventuele ongemakken tijdig aan een arts of fysiotherapeut te melden.

Kan je met een duimbrace autorijden?

Ja, het is meestal mogelijk om met een duimbrace auto te rijden, zolang de brace niet te belemmerend is en de beweging van de hand en vingers niet te veel beperkt. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant en de specialist te volgen bij het dragen van de duimbrace en om de brace indien nodig aan te passen voor comfort en functionaliteit tijdens het autorijden.

Onze favoriet

 

Dunimed Duimbrace Manu is ideaal voor middelzware tot zware duimklachten en kan overdag en 's nachts gedragen worden. Door miljoenen mensen gedragen en momenteel nergens goedkoper verkrijgbaar. Maat bepalen door omvang van de pols te meten.

Beste prijs op BOL.com