Ontdek de top 5 beste handtrainers van 2024!

Handtrainers zijn kleine apparaten die speciaal zijn ontworpen om de kracht, flexibiliteit en coördinatie van je handen, vingers en onderarmen te verbeteren. Ze zijn handig voor iedereen die regelmatig werk doet waarbij gripkracht belangrijk is, zoals bijvoorbeeld bij sporten, muziek spelen, tuinieren of bepaalde beroepen. Bovendien kunnen handtrainers helpen bij het voorkomen en behandelen van bepaalde aandoeningen zoals artritis, carpaal tunnel syndroom en tendinitis. In deze tijd waarin veel mensen vanwege hun werk en leefstijl uren achter een computer zitten, zijn handtrainers een handige manier om fit te blijven en problemen met de handen en polsen te voorkomen.

Onze top 3

Onze favoriet

Krijg een ijzersterke grip en machtige onderarmen met deze gouden grippers. Train zowel de gehele onderarm als gripkracht. Verkrijgbaar in 6 verschillende weerstanden.

 • Comfort
 • Weerstand
 • Kwaliteit

2e beste keuze

Met een knijphalter train je grip en kracht in de handen en onderarmen. Geschikt voor alle leeftijden en handtypes. Ideaal voor sporters waar gripkracht essentieel is. Onze ergonomisch ontworpen knijphalter verbetert grip, vermindert stress en kan bijdragen aan revalidatie.

 • Comfort
 • Weerstand
 • Kwaliteit

3e beste keuze

Verbeter je gripkracht en fitnessroutine met een handtrainer. Train handen en onderarmen met een knijphalter, geschikt voor sporters en revalidatie. Inclusief instructies en verschillende kleuren.

 • Comfort
 • Weerstand
 • Kwaliteit

Op deze pagina:

Waar wij de handtrainers op hebben getest

Weerstandsniveaus: Een goede handtrainer moet verschillende weerstandsniveaus bieden om gebruikers van verschillende niveaus uit te dagen en hun gripkracht te vergroten.

Ergonomie: De handtrainer moet comfortabel in de hand liggen en geen onnodige druk of pijn veroorzaken bij het knijpen. Het ontwerp moet geschikt zijn voor verschillende handmaten.

Duurzaamheid: De handtrainer moet duurzaam zijn en bestand zijn tegen slijtage en veelvuldig gebruik.

Effectiviteit: De handtrainer moet effectief zijn in het verbeteren van de gripkracht en het trainen van de spieren in de handen en onderarmen.

Veiligheid: De handtrainer mag geen letsel of schade aan de gebruiker veroorzaken.

Gebruiksgemak: De handtrainer moet gemakkelijk te gebruiken zijn en geschikt zijn voor gebruik thuis, op kantoor of in de sportschool.

De beste handtrainers van 2024

 • Beste grip handtrainers: Gouden Grip Handknijpers
 • Best verstelbare handtrainer: BOTC Handtrainer met Telle
 • Beste onder de 15 euro: U-Fit One Handtrainer 10 tot 60kg 

Ons onderzoek wijst uit dat de handtrainers van de Gouden Grip de beste zijn

Verbeter je gripkracht met deze gouden grippers! Ze trainen zowel de onderarm als gripkracht, essentieel voor sporters als vechters, powerlifters en klimmers. Sterke onderarmen geven niet alleen kracht aan, maar ook een signaal naar je zenuwstelsel om extra kracht uit te oefenen.

Top 5 beste handtrainers van 2024

#1
Gouden Grip Handknijpers Medium Set Level 2-4

Met deze handtrainers train je niet alleen je gehele onderarm, maar ook je gripkracht. Een sterke grip is van essentieel belang voor veel sporters, zoals vechtsporters, powerlifters, klimmers, armworstelaars, en nog veel meer. Maar ook in het dagelijks leven is extra gripkracht waardevol bij het tillen van zware boodschappentassen of het openen van lastige potten.

Niet alleen helpt het trainen van je gripkracht bij het verbeteren van je prestaties op sportgebied, maar het vermindert ook de kans op hardnekkige blessures zoals RSI, tenniselleboog, golferselleboog en andere pijntjes. Bovendien tonen sterke onderarmen niet alleen kracht aan, maar sturen ze ook nog eens een sterk signaal naar je zenuwstelsel, waardoor je lichaam in staat is om extra kracht uit te oefenen.

Met 6 verschillende weerstanden is er voor ieder niveau wel een geschikte handknijper beschikbaar. Daag jezelf uit en werk naar de almachtige 300lbs gripper! Wij hebben deze gouden grippers zelf getest en kunnen beamen dat ze een effectieve manier zijn om je gripkracht te trainen en je onderarmen te versterken.

De voordelen op een rijtje:

 • Machtige onderarmen
 • IJzersterke grip
 • Verminderde kans op blessures
 • Sterke spill-over naar prestaties in andere sporten

De Medium Set is ideaal voor mensen die al wat ervaring hebben met kracht- en/of griptraining. De ideale set bevat één gripper voor hoge herhalingen, één voor lage herhalingen en één om naar toe te werken als doel. Wil je echt serieus aan de slag met griptraining? Kies dan voor de premium set, inclusief gratis vingerelastiekjes! Onze grippers hebben een levenslange garantie, dus je kunt ze met vertrouwen aanschaffen.

Welk gewicht is geschikt voor jou?

 • Level 1: 23kg is ideaal als warming-up gripper en geschikt voor mensen zonder veel ervaring in kracht-/griptraining
 • Level 2: 45kg is perfect voor beginners in grip training en geschikt voor hoge herhalingen
 • Level 3: 68kg is een mooie vervolgstap voor beginners en geschikt voor zowel hoge als lage herhalingen
 • Level 4: 90kg zal al een mooie uitdaging zijn voor veel fitness-fanaten en geschikt voor lagere herhalingen
 • Level 5: 112kg is geschikt voor echte krachtpatsers en een mooi doel om naar toe te werken
 • Level 6: 135kg is voor de crème-de-la-crème onder de mensheid

Maar dat is nog niet alles! Na het plaatsen van je bestelling krijg je ook een gratis E-book toegestuurd met alles wat je moet weten over griptraining. Het E-book bevat informatie

 • Comfort
 • Weerstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#2
BOTC Handtrainer met Teller - Handtrainer

De handtrainer bestaat uit twee poten die verbonden zijn met een weerstandsveer, en door deze met één hand naar elkaar toe te knijpen, train je spieren in de handen en onderarmen. Hieronder staan enkele voordelen van het gebruik van een knijphalter:

 • Geschikt voor sporters waarbij gripkracht essentieel is, zoals bergbeklimmers, honkballers, turners, tennisers en krachtsporters. Maar het is ook geschikt voor alle leeftijden, handtypes en ervaringsniveaus.
 • Geweldig voor het verbeteren van de kracht, sterkte en snelheid van je polsen, vingers en onderarmen.
 • Onze greepversterker is gemaakt van duurzaam plastic en versterkt materiaal van metaallegering, en de vingergrepen zijn gemaakt van middelzacht siliconemateriaal. Dit zorgt voor een veilige en duurzame gebruikerservaring zonder beschadiging aan je handen en vingers.
 • Het ergonomische ontwerp van onze knijphalter zorgt ervoor dat hij makkelijk in de hand ligt, en dat je hem overal kunt gebruiken.
 • Train al uw spieren: deze knijphalter is ontworpen om je gripsterkte te vergroten en kan helpen bij revalidatie na een operatie of bij aandoeningen zoals artritis, tenniselleboog, RSI en carpaal tunnel. Maar ook bij dagelijkse stress is deze knijphalter geschikt om de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren.

Daarnaast is onze knijphalter verkrijgbaar in verschillende weerstanden, van 0 tot 60 KG. Dus of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, er is altijd een geschikte weerstand voor jouw niveau. Wacht niet langer en bestel nu om je handen te versterken en meer gripkracht te ontwikkelen!

 • Comfort
 • Weerstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#3
U-Fit One Handtrainer 10 tot 60kg

Wil je meer uit je fitnessroutine halen en je gripkracht vergroten? Grip training wordt vaak vergeten, maar kan van grote toegevoegde waarde zijn voor jou! Met een knijphalter of knijpveer train je je handen en onderarmen op grip en kracht. De knijphalter heeft twee poten die verbonden zijn met een weerstandsveer. Door deze met één hand naar elkaar te knijpen, train je spieren in de handen en onderarmen. Het is daarom ideaal voor sporters waarbij gripkracht essentieel is, zoals bergbeklimmers, honkballers, turners, tennisers en krachtsporters.

Met de knijphalter van U-Fit One krijg je na aankoop direct een link om de instructies te downloaden en toegang tot al hun ebooks vol oefeningen, tips en trainingsessies. De handtrainer is ergonomisch ontworpen, zodat hij makkelijk in de hand ligt en is gemaakt van duurzaam plastic en versterkt materiaal van de metaallegering. De vingergrepen zijn gemaakt van middelzacht siliconemateriaal, in tegenstelling tot de concurrenten die vaak inferieur materiaal gebruiken.

De knijphalter kan niet alleen helpen bij het vergroten van je gripsterkte, maar ook bij revalidatie na operatie aan bijvoorbeeld de vinger of hand. Het is geschikt voor het herstel bij artritis, een tenniselleboog, RSI en carpaal tunnel. Overleg wel altijd met je huisarts en/of fysiotherapeut voordat je de knijphalter gaat gebruiken bij revalidatie. Bovendien is het ook geschikt om dagelijks te gebruiken om de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren soepel te houden. Daarnaast kan de knijphalter helpen bij het ontspannen van de spieren tijdens stressvolle tijden en voor mensen die langere tijd gebruik maken van een toetsenbord en muis.

U-Fit One biedt de knijphalter aan in verschillende sterktes, zodat het geschikt is voor zowel beginners als professionals en gevorderden. De sterktes variëren van 10kg tot maar liefst 136kg. Hierdoor kun je stap voor stap wennen aan de zware training en jezelf uitdagen om steeds zwaardere gewichten te gebruiken.

Het pakket bestaat uit één handtrainer (10kg-60kg) en één vinger stretcher. De knijphalter is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder groen, lichtblauw, roze en de standaard zwarte editie.

 • Comfort
 • Weerstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#4
Pulver -Handtrainer 10 to 60kg

Deze handtrainer is verstelbaar van 0 tot 60 kg met behulp van een handige draaiknop. Maar dat is nog niet alles, want deze knijphalter is ook uitgerust met een handige teller die bijhoudt hoeveel herhalingen je hebt gedaan.

Wat is een knijphalter eigenlijk? Een knijphalter, ook wel handtrainer genoemd, is een handig hulpmiddel om de kracht in je handen, onderarmen en polsen te trainen. Het is een ideale tool voor mensen die revalideren, maar ook voor sporters zoals bergbeklimmers, crossfitters, tennissers, turners en nog veel meer.

De knijphalter van Pulver heeft een ergonomisch design dat alle spieren in je polsen, onderarmen en handen aanspreekt. Dit maakt het ook een perfecte onderarm trainer. Je kunt de weerstand van de handtrainer gemakkelijk aanpassen, en de teller is met slechts één druk op de knop te resetten. Een veer die vastzit aan het draaimechanisme zorgt voor de verschillende gewichtsopties van 0 tot en met 60 kg.

Hier zijn de voordelen van de knijphalter van Pulver op een rijtje:

 • Verstelbare weerstand van 0 tot 60 kg
 • Ergonomisch ontwerp dat alle spieren in de polsen, onderarmen en handen aanspreekt
 • Anti-stress en verbeterde grip
 • Automatische herhalingsteller

En hier zijn de specificaties van de knijphalter:

 • Merk: Pulver
 • Materiaal: aluminium, rubber en plastic

Pulver is een gespecialiseerd bedrijf dat hoge kwalitatieve artikelen levert. Het doel van Pulver is om kwaliteit terug te brengen op de markt, zonder dat dit ten koste gaat van de prijs. De klant staat bij Pulver voorop, dus als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan gerust contact met hen op.

 • Comfort
 • Weerstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

#5
ZEUZ® 5-Delige Fitness Handtrainer

 Met deze set kun je voortaan ook jouw hand- en vingergrip verbeteren, waardoor het vergeten van deze spieren tot het verleden behoort.

Alle benodigdheden in één set De 5-delige fitness handtrainer set bevat alle benodigdheden die je nodig hebt voor het trainen van jouw grip en vingergrip. De set bestaat uit een verstelbare knijphalter, een vingertrainer, een grip bal, een stretcher en een stressbal. Hierdoor heb je alles in huis om de gewenste oefeningen uit te voeren.

Verbeteren van hand- en vingergrip Elk artikel in de set is bedoeld voor het verbeteren van de prestaties van jouw hand- en vingergrip. De knijphalter en grip bal versterken jouw hand, onderhand en pols. De vingertrainer is ontworpen om elke vinger apart te kunnen trainen. De stretcher helpt je om de soepelheid van jouw vingers te verbeteren. En de stressbal kan worden gebruikt voor simpele oefeningen om geen enkele spier te vergeten.

Geschikt voor revalidatie Deze fitness handtrainer set is ook geschikt voor revalidatie. De verschillende artikelen verminderen gewrichtspijn en stijfheid en verbeteren de bloedcirculatie. Hierdoor kan de set helpen bij het bevorderen van het herstel van bijvoorbeeld artritis, een tenniselleboog of RSI.

Voordelen De 5-delige fitness handtrainer set heeft veel voordelen, namelijk:

 • Alles-in-1 set
 • Verbeteren van hand- en vingergrip
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geschikt voor alle leeftijden

Specificaties De set heeft de volgende specificaties:

 • Merk: ZEUZ
 • Aantal: 5 stuks (verstelbare knijphalter, vingertrainer, grip bal, stretcher en stressbal)
 • Extra: ZEUZ® opbergzakje
 • Comfort
 • Weerstand
 • Kwaliteit
Beste prijs op BOL.com

Wat is een handtrainer?

Een handtrainer, ook wel een handknijper of handgripper genoemd, is een fitnessapparaat dat wordt gebruikt om de kracht en grip van de handen, vingers, polsen en onderarmen te trainen. Het bestaat meestal uit twee handgrepen die met een veer of een ander weerstandsmechanisme aan elkaar zijn bevestigd. Door de handgrepen met kracht naar elkaar toe te knijpen, worden de spieren in de handen en onderarmen getraind en versterkt. Handtrainers zijn geschikt voor mensen die hun gripkracht willen verbeteren voor sporten zoals bergbeklimmen, powerlifting, tennis en golf, maar ook voor mensen die moeten revalideren na een blessure of operatie.

Wat voor resultaten geeft een handtrainer?

Een handtrainer kan verschillende resultaten geven, afhankelijk van het doel en de intensiteit van de training. Over het algemeen kan het regelmatig trainen met een handtrainer de volgende voordelen bieden:

 • Versterking van de hand-, vinger- en onderarmspieren, waardoor de gripkracht wordt verbeterd
 • Verbetering van de coördinatie tussen de handen en de rest van het lichaam
 • Vermindering van de stijfheid en gewrichtspijn in de handen en polsen
 • Verhoging van de bloedcirculatie in de handen en onderarmen
 • Verbetert de flexibiliteit en mobiliteit van de handen en vingers
 • Kan bijdragen aan het voorkomen van blessures, vooral bij sporters die afhankelijk zijn van een sterke grip.

Het is belangrijk om de handtrainer op de juiste manier te gebruiken en te doseren om de gewenste resultaten te bereiken. Raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

Waarom een handtrainer kopen?

Er zijn verschillende redenen om een handtrainer te kopen, waaronder:

Verbeterde gripkracht: een handtrainer is ontworpen om de spieren in je handen, polsen en onderarmen te versterken, wat kan leiden tot een verbeterde gripkracht. Dit kan nuttig zijn voor sporters die afhankelijk zijn van een goede grip, zoals bergbeklimmers, gewichtheffers en tennissers.

Herstel van blessures: het trainen van de spieren in je handen en onderarmen kan helpen bij het herstel van bepaalde blessures, zoals een tenniselleboog, carpaal tunnelsyndroom en RSI.

Algehele gezondheid: het trainen van de spieren in je handen en onderarmen kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid, omdat het kan helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en stijfheid en het verhogen van de bloedcirculatie.

Handig en draagbaar: een handtrainer is een relatief klein en draagbaar fitnessapparaat dat gemakkelijk mee te nemen is. Dit maakt het handig om te gebruiken, waar en wanneer dan ook.

De voordelen en nadelen

Voordelen:

 • Een handtrainer kan de gripkracht, onderarm- en handspieren versterken.
 • Versterkte gripkracht kan helpen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en sportprestaties.
 • Het trainen met een handtrainer kan helpen bij het verminderen van gewrichtspijn en stijfheid.
 • Het kan ook helpen bij revalidatie na een blessure of operatie.
 • Een handtrainer is relatief goedkoop en makkelijk mee te nemen.

Nadelen:

 • Bij verkeerd gebruik kan het leiden tot blessures, zoals verstuikingen of overbelasting van de hand- en onderarmspieren.
 • Het kan ook leiden tot vermoeidheid van de hand- en onderarmspieren.
 • Het kan enige tijd duren voordat er resultaten zichtbaar zijn, afhankelijk van de frequentie en intensiteit van het gebruik

Kan het ook voor revalidatie doelen gebruikt worden?

Ja, een handtrainer kan ook gebruikt worden voor revalidatiedoeleinden. Door de spieren in de hand, pols en onderarm te trainen met een handtrainer, kan het herstel van bepaalde aandoeningen bevorderd worden. Denk bijvoorbeeld aan herstel na een operatie aan de hand of vinger, artritis, een tenniselleboog, RSI, of carpaal tunnel syndroom. Door regelmatig te trainen met een handtrainer kan gewrichtspijn verminderd worden en kan de bloedcirculatie worden verhoogd. Het is echter altijd belangrijk om te overleggen met een huisarts en/of fysiotherapeut voordat je een handtrainer gaat gebruiken als onderdeel van je revalidatieprogramma.

 

Veelgestelde vragen

Welke spieren train je met een handtrainer?

Een handtrainer is ontworpen om de spieren in je handen, polsen en onderarmen te trainen. Afhankelijk van het type handtrainer dat je gebruikt, kunnen de volgende spieren worden getraind:

Handspieren: De handspieren omvatten de spieren in de palm van de hand en de spieren tussen de vingers. Door de handtrainer samen te knijpen, train je deze spieren.

Pols- en onderarmspieren: De pols- en onderarmspieren zijn betrokken bij bewegingen van de pols en de onderarm. Door de handtrainer te draaien, kun je deze spieren trainen.

Strekspieren: De strekspieren lopen over de bovenkant van de onderarm en zijn betrokken bij het strekken van de vingers. Door een handtrainer te gebruiken die ontworpen is om deze spieren te trainen, kun je je vingers en onderarmen versterken.

Zijn handtrainers geschikt voor iedereen?

Ja, handtrainers zijn geschikt voor de meeste mensen. Het is echter altijd raadzaam om een arts te raadplegen voordat je begint met het gebruik van een handtrainer, vooral als je last hebt van een medische aandoening of letsel.

Hoe vaak moet ik een handtrainer gebruiken?

Dit hangt af van je individuele omstandigheden en doelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om regelmatig te trainen, bijvoorbeeld 2-3 keer per week, om de gewenste resultaten te bereiken.

Kan een handtrainer de kans op blessures verminderen?

Ja, het regelmatig gebruik van een handtrainer kan de kans op blessures verminderen, vooral als je veel met je handen en polsen werkt. Door het versterken van de spieren in deze gebieden kunnen de gewrichten en pezen beter beschermd worden tegen overbelasting en letsel.

Onze favoriet

De gouden grippers zijn een geweldige oplossing voor mensen die een sterkere grip willen trainen en hun onderarmen willen versterken. Door gebruik te maken van deze grippers train je niet alleen je gripkracht, maar ook je hele onderarm. Het hebben van een sterke grip is van groot belang voor verschillende sporten, maar ook voor dagelijkse activiteiten. Het kan zelfs helpen bij het voorkomen van blessures, zoals RSI, tenniselleboog en golferselleboog. Er zijn 6 verschillende weerstanden beschikbaar en er zijn verschillende sets beschikbaar, afhankelijk van je ervaringsniveau en doelen. Gratis E-book inbegrepen bij aankoop.

Beste prijs op BOL.com