Ontdek de top 5 beste loopbanden van 2023 voor een effectieve cardio workout

Houd je van rennen, joggen of wandelen maar heb je geen zin om buiten de deur te gaan? Dan is een loopband de perfecte oplossing! Dit populaire fitnessapparaat geeft je de vrijheid om binnen te sporten, in je eigen huis of sportschool. Het is niet alleen een effectieve manier om je conditie te verbeteren en af te vallen, maar het is ook nog eens leuk om te doen! Er zijn talloze loopbanden verkrijgbaar, elk met hun eigen functies en prijsklassen, dus er is voor ieder wat wils. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten loopbanden en waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte loopband voor jouw behoeften.

Onze top 3 

Onze favoriet

De Focus Fitness Jet 2 is een compacte loopband met 6-voudige flexdemping en 7 trainingsprogramma's. De hellingshoek is handmatig verstelbaar en hij is gemakkelijk opklapbaar. Het eenvoudige display toont snelheid, afstand, tijd, calorieverbruik en hartslag.

 • belastbaar gewicht
 • Loopvlak
 • Snelheid

2e beste keuze

De VirtuFit TR-75 loopband is veilig en gebruiksvriendelijk voor wandelen en joggen tot max. 10 km/u. Het heeft een overzichtelijk display, 12 programma's en handmatig verstelbare hellingstanden. Gemakkelijk in elkaar te zetten, opklapbaar en licht van gewicht met transportwielen. Inclusief bidonhouder, stopknop en veiligheidsstop. Carry-in garantie van het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit.

 • belastbaar gewicht
 • Loopvlak
 • Snelheid

3e beste keuze

De inklapbare Merax Loopband 3521 toont realtime voortgang op de LED-console met tijd, hartslag, calorieën, snelheid en afstand. Met verstelbare snelheid tot 12 km/u en 12 trainingsprogramma's. USB-poort, AUX-audio, luidsprekers, tablethouder en bekerhouders inbegrepen. 1,5 PK stille motor en eenvoudige veiligheidssleutel voor automatische stop.

 • belastbaar gewicht
 • Loopvlak
 • Snelheid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de loopbanden getest?

Motorvermogen en prestaties: De motor is een van de belangrijkste onderdelen van een loopband. Ik zou beoordelen of de motor sterk genoeg is om langdurig en intensief gebruik aan te kunnen en of hij stil genoeg is om niet te storen in huis.

Loopoppervlak: Het loopoppervlak moet groot genoeg zijn voor comfortabel lopen, joggen of rennen en voor verschillende lichaamstypes. Daarnaast moet het loopoppervlak voldoende schokdemping bieden om de impact op de gewrichten te verminderen.

Trainingsprogramma's en functies: Loopbanden bieden vaak verschillende trainingsprogramma's en functies, zoals snelheidsregeling, hellingshoek, hartslagmonitoring en audio- en videofuncties. Ik zou beoordelen welke programma's en functies beschikbaar zijn en of ze geschikt zijn voor de gebruiker.

Gebruiksgemak en duurzaamheid: Een goede loopband moet gemakkelijk te gebruiken zijn en lang meegaan. Ik zou beoordelen of de loopband eenvoudig te monteren en te gebruiken is, of het display gemakkelijk te lezen is en of het apparaat stevig en duurzaam is gebouwd.

Prijs en waarde: Ten slotte zou ik de prijs van de loopband in verhouding tot de functies en kwaliteit beoordelen. Een goede loopband hoeft niet per se de duurste te zijn, maar moet wel waar voor zijn geld bieden.

Wat is de beste loopband van 2023?

Uit ons onderzoek is gebleken dat de De Focus Fitness Jet 2 de beste is!

De Focus Fitness Jet 2 is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke loopband voor thuisgebruik. Met de verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's is er altijd een geschikte training beschikbaar die past bij jouw niveau en doelen. De stille motor zorgt voor een soepele en stille loopervaring, terwijl de handmatig verstelbare hoogtes ervoor zorgen dat je de intensiteit van je training gemakkelijk kunt aanpassen. Een bijkomend voordeel is dat deze loopband na gebruik eenvoudig op te klappen is, waardoor hij gemakkelijk kan worden opgeborgen zonder dat er veel ruimte nodig is.

Onze top 5 beste loopbanden.

 

#1
Focus Fitness Jet 2

De Focus Fitness Jet 2 is een compacte loopband met de volgende kenmerken:

Voorgeprogrammeerde programma's: De Jet 2 heeft zeven trainingsprogramma's, waaronder een manueel programma en verschillende snelheidsprogramma's, om je persoonlijke doelen te behalen.

Stille motor: De stille motor zorgt voor een maximum snelheid van 13 km/h.

Display: Het display toont alle belangrijke trainingsgegevens, zodat je je voortgang kunt bijhouden.

Breed loopoppervlak: Het loopoppervlak heeft een breedte van 41cm en is voorzien van 6-voudige flexdemping om je gewrichten te beschermen.

Verstelbare hellingshoek: De hellingshoek kan handmatig in twee verschillende hoogtes worden versteld, om zo andere spiergroepen te trainen en meer calorieën te verbranden.

Opklapbaar: De Jet 2 is opklapbaar en heeft transportwieltjes voor gemakkelijk opbergen en verplaatsen.

Maximale belasting: Het maximale belastbare gewicht is 100 kg.

Afmetingen: De afmetingen zijn L:162 cm, B:71,5 cm en H:125 cm.

Met de Focus Fitness Jet 2 loopband kun je aan je conditie werken en je persoonlijke doelen behalen. Bestel hem snel!

 • belastbaar gewicht
 • Loopvlak
 • Snelheid
Klik voor de beste prijs

#2
VirtuFit TR-75 Loopband

De VirtuFit TR-75 is een ideale loopband om in beweging te blijven door te wandelen en te joggen, met een maximumsnelheid van 10 kilometer per uur. Hieronder staan enkele eigenschappen van de TR-75 die het veilig en prettig maken om te bewegen:

Snelheidscontrole: Kies zelf of je de snelheid verandert met de sneltoetsen op het display of de knoppen in de handrails. De sneltoetsen bieden keuzemogelijkheden, terwijl de knoppen in de handrails ideaal zijn voor mensen die minder goed ter been zijn en mensen die de handsensoren gebruiken om hun hartslag te meten. Een stopknop op de handrail stopt de loopband direct.

Veiligheidsstop: De loopband heeft een veiligheidsstop, waardoor deze direct stopt als dat nodig is.

Gebruiksvriendelijkheid: Het overzichtelijke display met duidelijke knoppen maakt de TR-75 gebruiksvriendelijk. Er zijn 12 beschikbare programma's en het blauw verlichte scherm toont de afstand, tijd, calorieverbruik, snelheid en hartslag. Het vlak van 33 x 105 cm heeft een goede schokdemper en handmatig verstelbare hellingstanden.

Gemak: De bijna volledig voorgemonteerde TR-75 is opklapbaar, weegt slechts 25,5 kg en heeft transportwielen om hem gemakkelijk te verplaatsen. De bidonhouder en tablet houder maken het gemakkelijker om langere looptochten te maken.

Kwaliteit: Het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit staat garant voor uitstekende kwaliteit en biedt een carry-in garantie voor normaal thuisgebruik.

 • belastbaar gewicht
 • Loopvlak
 • Snelheid
Klik voor de beste prijs

#3
Merax Loopband Inklapbaar

De Merax Loopband 3521 is een inklapbare loopband die perfect is voor thuisgebruik. Het is uitgerust met een LED-console die realtime gegevens weergeeft zoals tijd, hartslag, calorieën, snelheid en afstand. Dit maakt het gemakkelijk voor de gebruiker om hun trainingsvoortgang bij te houden en gemotiveerd te blijven tijdens hun workout.

Een extra functie van de Merax Loopband 3521 is de stuursensor die de hartslag en polsslag nauwkeurig meet. Dit is een nuttige functie voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun hartslag tijdens de training te monitoren en hun intensiteit te beheren.

De loopband is ook inklapbaar, waardoor hij gemakkelijk kan worden opgeborgen in de hoek van de kamer wanneer hij niet in gebruik is. Dit is vooral handig voor mensen met beperkte ruimte in hun huis of appartement. Bovendien heeft de loopband transportwielen, waardoor hij gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kan worden verplaatst.

De Merax Loopband 3521 heeft 12 trainingsprogramma's die gebruikers kunnen selecteren om hun doelen te bereiken. Met een snelheid van 1-12 km/u kunnen gebruikers hun training aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren en behoeften. De loopband heeft ook een eenvoudige veiligheidssleutel waarmee gebruikers veilig kunnen trainen. Wanneer de veiligheidssleutel wordt losgekoppeld, wordt de loopband automatisch gestopt.

Een extra bonus van de Merax Loopband 3521 is dat deze is uitgerust met een USB-poort, AUX-audiopoort, luidspreker, tablethouder en twee bekerhouders. Deze functies zorgen ervoor dat gebruikers tijdens hun training naar muziek kunnen luisteren, hun favoriete shows kunnen bekijken en zelfs hun favoriete drankje bij de hand kunnen hebben.

De stille 1,5 PK motor zorgt voor uitstekende prestaties en voorkomt dat andere huisgenoten last hebben van het lawaai tijdens de training. Dit maakt het ideaal voor mensen die thuis willen trainen zonder anderen te storen.

Kortom, de Merax Loopband 3521 is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een compacte, inklapbare loopband voor thuisgebruik. Met zijn LED-console, stuursensor, trainingsprogramma's, USB- en AUX-poorten, stille motor en andere functies, biedt deze loopband gebruikers alles wat ze nodig hebben voor een effectieve en comfortabele training thuis.

 • belastbaar gewicht
 • Loopvlak
 • Snelheid
Klik voor de beste prijs

#4
Dreaver S310 Loopband

De S310 loopband van Dreaver is een loopband van de nieuwe generatie. Hieronder staan enkele voordelen en specificaties van deze loopband:

Voordelen

Compact en gemakkelijk op te bergen: In tegenstelling tot andere loopbanden bevat de S310 geen opstaand stuk met armsteunen en kan deze na gebruik gemakkelijk worden opgeborgen onder het bed of in de kast.

Geschikt voor kantoren en woonkamers: De loopband kan worden geplaatst onder (sta)bureaus, in vergaderzalen, kantines en zelfs in de woonkamer voor de tv, zodat je in beweging kunt blijven tijdens het kijken van je favoriete serie of film.

Bevordert de gezondheid: De S310 loopband is bedoeld om in beweging te blijven tijdens of naast dagelijkse activiteiten om eenvoudig jouw stappendoel van de dag te behalen.

Specificaties:

Premium loopband: Het loopvlak van de S310 is met een lengte van 103 cm en een breedte van 40 cm niet kleiner dan andere loopbanden. Het gewicht van 23 kg en de geïntegreerde wielen maken de loopband eenvoudig te verplaatsen. Door de stevige materialen en de 8-voudige demping kan de loopband belast worden tot een gebruikersgewicht van maximaal 120kg.

Display: De bediening van de loopband gebeurt via een afstandsbediening en trainingsgegevens zoals snelheid, tijd van de training, verbrande calorieën en afgelegde afstand worden weergegeven op het LED-scherm boven het loopvlak.

Werk & Wandel: De Dreaver S310 loopband is ideaal voor mensen die tijdens of naast hun dagelijkse activiteiten in beweging willen blijven, of dit nu op kantoor is of thuis in de woonkamer.

 

 

 • belastbaar gewicht
 • Loopvlak
 • Snelheid
Klik voor de beste prijs

#5
Luxari - Elektrische Loopband

De Luxari loopband is de perfecte investering voor iedereen die op zoek is naar een manier om actief te blijven en hun conditie te verbeteren in het comfort van hun eigen huis. Hieronder staan enkele voordelen en specificaties van deze loopband:

Voordelen:

Multifunctionele loopband: Met deze loopband kunt u wandelen, joggen of rennen op een veilige en comfortabele manier, terwijl u tegelijkertijd uw cardiovasculaire gezondheid verbetert en uw lichaam in vorm houdt.

Instellingen en trainingsprogramma's: De Luxari loopband biedt verschillende instellingen en trainingsprogramma's, waardoor u uw oefeningen kunt aanpassen aan uw persoonlijke behoeften en fitnessdoelen.

Ruimtebesparend: Deze loopband is gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen, waardoor u hem kunt gebruiken waar u maar wilt, of u nu in uw woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor bent.

Duurzame en waardevolle investering: De Luxari loopband is een duurzame en waardevolle investering in uw gezondheid en welzijn, waardoor u niet alleen fysieke voordelen ervaart, maar ook uw productiviteit en gemoedstoestand verbetert.

Specificaties:

Afstandsbediening: De loopband wordt geleverd inclusief afstandsbediening waarmee u de loopband kunt bedienen.

Veiligheidspin: De loopband heeft een veiligheidspin die u kunt gebruiken tijdens het trainen, waardoor u niet van de loopband af kunt vallen en de training direct stopt zodra deze loskoppelt van het platform.

I-pad / Telefoonhouder: De bijgeleverde telefoonhouder kunt u bevestigen aan de display. Hierdoor kunt u tijdens uw training genieten van uw eigen muziek of het kijken van een serie/film.

Snelheid: De Luxari loopband heeft een maximum snelheid van 6 km per uur.

Gezinsvriendelijk: Deze loopband is geschikt voor het hele gezin.

Hoogwaardige kwaliteit materialen: De Luxari loopband is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen.

Eenvoudig te monteren: Deze loopband is eenvoudig te monteren.

 • belastbaar gewicht
 • Loopvlak
 • Snelheid
Klik voor de beste prijs

Wat is een loopband?

Een loopband is een fitnessapparaat dat bestaat uit een bewegend loopoppervlak dat aangedreven wordt door een motor. Het wordt gebruikt om te wandelen, joggen of rennen op een beperkte ruimte. Loopbanden zijn populair voor thuisgebruik en in sportscholen omdat ze een effectieve cardiovasculaire workout bieden en gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze kunnen ook worden gebruikt om blessures te rehabiliteren, omdat ze minder impact hebben dan buiten hardlopen. Veel loopbanden hebben verschillende instellingen en trainingsprogramma's, zoals hellingshoeken en snelheid, waardoor ze geschikt zijn voor zowel beginnende als gevorderde sporters.

Waarom een loopband kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een loopband zou kunnen kopen. Hier zijn een paar mogelijke redenen:

Gemak: Met een loopband kun je op elk moment van de dag trainen, ongeacht het weer of de tijd van het jaar. Dit is vooral handig voor mensen die graag thuis willen sporten en niet afhankelijk willen zijn van een sportschool.

Cardiovasculaire gezondheid: Hardlopen op een loopband kan een effectieve manier zijn om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Door regelmatig te trainen op een loopband kun je je uithoudingsvermogen vergroten en de bloedsomloop verbeteren.

Gewichtsverlies: Hardlopen op een loopband kan ook een effectieve manier zijn om af te vallen en vet te verbranden. Het kan helpen om calorieën te verbranden en het metabolisme te verhogen.

Rehabilitatie: Een loopband kan ook nuttig zijn voor mensen die een blessure hebben en hun conditie willen verbeteren of revalideren. Loopbanden hebben vaak een dempingssysteem waardoor de impact op de gewrichten minder is dan bijvoorbeeld hardlopen op een harde ondergrond.

Variatie: Loopbanden hebben vaak verschillende instellingen en trainingsprogramma's, waardoor je je workouts kunt variëren en aanpassen aan je eigen fitnessniveau. Dit kan helpen om je gemotiveerd te houden en uitdagingen te blijven bieden.

Waarop moet je letten als je een loopband koopt?

Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een loopband. Hieronder vind je een aantal belangrijke punten om op te letten:

Formaat en opslagruimte: Meet de beschikbare ruimte in je huis op voordat je een loopband koopt. Kies een loopband die past bij de beschikbare ruimte en zorg dat je de loopband gemakkelijk kunt opbergen wanneer je hem niet gebruikt.

Gewichtslimiet: Controleer het gewichtslimiet van de loopband om te zorgen dat het apparaat geschikt is voor jouw gewicht. De meeste loopbanden hebben een gewichtslimiet tussen de 100 en 150 kg.

Motorvermogen: Kies een loopband met een motorvermogen dat geschikt is voor jouw behoeften. Een motor met minimaal 2,0 pk is aanbevolen voor regelmatig gebruik.

Loopoppervlak: Kies een loopband met een loopoppervlak dat groot genoeg is voor jouw lichaam. Een loopoppervlak van minimaal 120 x 40 cm wordt aanbevolen.

Schokdemping: Kies een loopband met een goed schokdempingssysteem om de impact op je gewrichten te verminderen en blessures te voorkomen.

Snelheids- en hellinginstellingen: Kies een loopband met verschillende snelheids- en hellinginstellingen om je trainingen te variëren en aan te passen aan je eigen fitnessniveau.

Trainingsprogramma's: Kies een loopband met voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's om je workouts te variëren en je gemotiveerd te houden.

Display: Kies een loopband met een duidelijk display dat belangrijke trainingsgegevens zoals snelheid, afstand, tijd en calorieën verbruik weergeeft.

Geluidsniveau: Kies een loopband met een stille motor om het geluidsniveau tijdens het gebruik te verminderen.

Garantie: Controleer de garantie op de loopband om er zeker van te zijn dat je gedekt bent in geval van defecten of problemen. Een garantie van minimaal 1 jaar wordt aanbevolen.

Wat voor voordelen & nadelen van een loopband?

Het gebruik van een loopband kan helpen bij het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid en het verbranden van calorieën, wat kan leiden tot gewichtsverlies.Het kan handig zijn voor mensen die geen toegang hebben tot buitenactiviteiten of sportfaciliteiten vanwege slecht weer of andere beperkingen. Een loopband kan ook nuttig zijn voor mensen die willen wandelen, joggen of rennen zonder zich zorgen te hoeven maken over de veiligheid van de route, bijvoorbeeld in een gebied met veel verkeer. Het kan een handige manier zijn om te multitasken, bijvoorbeeld het kijken van tv of het beantwoorden van e-mails terwijl je aan het lopen bent.

Nadelen van een loopband:

Het kan saai en repetitief zijn om op een loopband te lopen, omdat je op dezelfde plek blijft en geen variatie in terrein hebt. Een loopband kan duur zijn in aanschaf en onderhoud, vooral als je een high-end model wilt. Sommige mensen kunnen last krijgen van blessures door het gebruik van een loopband, bijvoorbeeld als gevolg van te veel impact op de gewrichten of onjuiste looptechniek. Het kan een gevoel van vermoeidheid of uitputting veroorzaken door het lopen op een machine die niet natuurlijk aanvoelt.

Kun je afvallen met een loopband?

Ja, je kunt afvallen met een loopband, omdat het gebruik ervan kan helpen bij het verbranden van calorieën. Het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens het lopen op een loopband hangt af van verschillende factoren, zoals je lichaamsgewicht, de snelheid en helling van de loopband en de duur van de training. Over het algemeen geldt dat hoe langer en intensiever de training, hoe meer calorieën je zult verbranden.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat afvallen niet alleen afhankelijk is van lichaamsbeweging, maar ook van een gezond en gebalanceerd dieet. Het combineren van lichaamsbeweging met gezonde voeding is de beste manier om af te vallen en een gezond gewicht te behouden.

 

Veelgestelde vragen

Wat doet een loopband met je lichaam?

Een loopband kan verschillende effecten hebben op het lichaam, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt. In het algemeen kan het gebruik van een loopband helpen bij het verbeteren van de cardiovasculaire conditie, het verminderen van lichaamsvet, het versterken van de spieren in de benen en het verbeteren van de botdichtheid.

Het gebruik van een loopband kan ook helpen bij het verlagen van de bloeddruk, het verhogen van de stofwisseling en het verminderen van het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en osteoporose.

Een loopband kan echter ook blessures veroorzaken als deze niet op de juiste manier wordt gebruikt, bijvoorbeeld door te veel te doen of door slechte houding en techniek. Het is daarom belangrijk om een loopband op de juiste manier te gebruiken en de aanbevelingen van de fabrikant te volgen, evenals eventuele instructies van een professionele trainer.

hoeveel verbrand je op een loopband?

De hoeveelheid calorieën die je verbrandt op een loopband hangt af van verschillende factoren, zoals je gewicht, lengte, geslacht, leeftijd, snelheid en duur van de training, en de helling van de loopband. Over het algemeen kun je stellen dat je tijdens een half uur wandelen op een loopband ongeveer 150-200 calorieën verbrandt, terwijl je tijdens een half uur joggen of rennen op een loopband ongeveer 300-400 calorieën verbrandt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit slechts schattingen zijn en dat het aantal calorieën dat je verbrandt varieert afhankelijk van verschillende factoren.

Waarom loopband met helling?

Een loopband met helling biedt een extra dimensie aan je cardio-workout. Door de helling te verhogen, boots je een heuvelachtige omgeving na en daag je jezelf uit om harder te werken. Dit kan leiden tot meer calorieverbranding en het versterken van specifieke spiergroepen, zoals je kuiten, hamstrings en bilspieren. Het toevoegen van helling kan ook helpen om je hartslag te verhogen en je cardiovasculaire fitheid te verbeteren. Het kan ook helpen om je loopstijl en techniek te verbeteren, omdat je met een helling meer nadruk legt op het afzetten van je voet en het aanspannen van je spieren. Kortom, een loopband met helling biedt meer uitdaging en variatie aan je training en kan leiden tot verbeterde fitnessresultaten.

Wat is het gewicht van een loopband?

Het gewicht van een loopband kan variëren afhankelijk van het merk, de grootte en de materialen die worden gebruikt bij de productie. Over het algemeen weegt een loopband voor thuisgebruik tussen de 50 en 100 kilogram. Professionele loopbanden kunnen echter veel zwaarder zijn en meer dan 200 kilogram wegen. Het is belangrijk om het maximale gewicht van de gebruiker te controleren voordat u een loopband koopt.

Is lopen op een loopband goed?

Ja, lopen op een loopband kan een effectieve manier zijn om aan cardiovasculaire fitness te werken en om calorieën te verbranden. Het kan ook helpen om spieren in de benen en billen te versterken en kan minder belastend zijn voor de gewrichten dan lopen op harde oppervlakken zoals beton of asfalt. Het is belangrijk om de loopband te gebruiken met de juiste techniek en intensiteit, en om te zorgen voor een goede warming-up en cooling-down. Raadpleeg indien nodig een arts voordat u begint met een nieuw trainingsprogramma.

Onze favoriet

De Focus Fitness Jet 2 is een compacte loopband met 7 voorgeprogrammeerde programma's, stille motor en 6-voudige flexdemping. Het display toont belangrijke trainingsgegevens en de motor gaat tot 13 km/h. Het loopoppervlak heeft een breedte van 41cm en is handmatig verstelbaar in twee hoogtes. Opklapbaar met transportwieltjes en geschikt voor maximaal 100 kg belasting.

Bekijk prijs