Ontdek hier de top 5 beste roeitrainers van 2023!

Op zoek naar een effectieve manier om aan je conditie te werken en calorieën te verbranden? Denk dan eens aan roeien! Met een roeitrainer haal je de kracht van het water naar je woonkamer, zonder dat je de deur uit hoeft. Het is een geweldige manier om je spieren te trainen, je hartslag te verhogen en je algehele conditie te verbeteren. Bovendien is roeien ook nog eens goed voor je mentale gezondheid, omdat het helpt bij het verminderen van stress en het verbeteren van je humeur. Met een roeitrainer in huis, hoef je niet langer naar de sportschool te gaan en kun je op elk moment van de dag trainen. Waar wacht je nog op? Ga voor de beste roeitrainer en roei jezelf naar een gezonder en gelukkiger leven!

Onze top 3

Onze favoriet

De VirtuFit Row 450 roeitrainer heeft een stil magnetisch weerstandssysteem met 10 verschillende weerstanden en een "Space Saver" systeem voor gemakkelijk opbergen.

 • Weerstandsystemen
 • Bouwkwaliteit
 • Geluid

2e beste keuze

De BluMill Roeimachine biedt cardio- en krachttraining voor het hele lichaam met stimulering van de vetverbranding, opvouwbaar en gebruiksvriendelijk.

 • Weerstandsystemen
 • Bouwkwaliteit
 • Geluid

3e beste keuze

Met de Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer haal je een efficiënte bewegingstrainer voor het hele lichaam in huis met 4 weerstandsniveaus.

 • Weerstandsystemen
 • Bouwkwaliteit
 • Geluid

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de roeitrainer getest?

Weerstandssysteem: Het weerstandssysteem is een belangrijk onderdeel van een roeitrainer. Ik zou het weerstandssysteem testen op de verschillende weerstandsniveaus om te zien of deze soepel en gelijkmatig werken. Ook zou ik kijken naar de aanpassingsmogelijkheden en de precisie van de weerstand om te beoordelen hoe effectief het systeem is.

Bouwkwaliteit: Een goede roeitrainer moet stevig en duurzaam zijn. Ik zou de bouwkwaliteit van de roeitrainer testen door deze te belasten op het maximale belastbare gewicht en door te controleren op eventuele speling of kraken.

Gebruiksgemak: Een roeitrainer moet eenvoudig en comfortabel in gebruik zijn. Ik zou kijken naar het gebruiksgemak van de roeitrainer, zoals de instellingen, de comfort van de zitting en handvatten, en de voetsteunen. Daarnaast zou ik ook letten op de gebruiksvriendelijkheid van het display.

Geluid: Roeitrainers kunnen soms lawaai maken, vooral als ze intensief worden gebruikt. Ik zou het geluidsniveau van de roeitrainer testen om te beoordelen of deze stil genoeg is om thuis te gebruiken zonder anderen te storen.

Beeldscherm en functies: Het display op de roeitrainer moet overzichtelijk en gemakkelijk af te lezen zijn, en de weergegeven informatie moet nuttig en relevant zijn voor de gebruiker. Ik zou de functies van het beeldscherm testen, zoals de hartslagmeter, afstandsmeter en calorieënteller.

Wat is de beste roeitrainer van 2023?

De VirtuFit Row 450 is uitgeroepen tot de beste roeitrainer na ons onderzoek. Het "silent magnetic" weerstandssysteem biedt flexibele weerstandsopties die aan jouw behoeften voldoen en zorgt voor een soepele en efficiënte training. Het schakelen tussen de 10 verschillende weerstandsniveaus maakt nauwelijks geluid, wat ideaal is voor thuisgebruik. Het magnetische systeem biedt voordelen ten opzichte van traditionele systemen, zoals een gelijkmatige weerstand en een natuurlijkere roeibeweging. Al met al is dit een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een stille en flexibele roeitrainer voor thuisgebruik.

Onze top 5 beste roeitrainers

#1
Roeitrainer - VirtuFit Row 450

Met de VirtuFit Row 450 roeitrainer heb je een ideaal apparaat om thuis te sporten zonder anderen te storen. Het “silent magnetic” weerstandssysteem zorgt voor nauwelijks hoorbare overgangen tussen de 10 verschillende weerstandsniveaus, waardoor je flexibel de weerstand kunt aanpassen. Daarnaast is de beweging van de zitting over de rails bijzonder stil door de PU-wielen. De rails is ook nog eens lang genoeg om een goede roeislag te maken voor langere gebruikers. De roeitrainer is voorzien van een "Space Saver"systeem waarmee je de roeitrainer makkelijk en compact kunt opbergen na gebruik. Uitgeklapt is de roeitrainer 175 x 51.5 x 50 cm groot. Ingeklapt is hij slechts 70 x 51,5 x 120 cm groot en daarmee gemakkelijk te verplaatsen d.m.v. de transportwielen.

Bij het gebruik van de Row 450 is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Zorg voor een rechte rug en buig iets voorover. De voetriemen houden je voeten stevig vast zodat je roeibewegingen kunt maken door je voeten af te zetten tegen de veilige anti-slip pedalen. De weerstand verstel je eenvoudig met de weerstandverstelknop. Het scherm toont je tijd, calorieverbruik, aantal roeislagen en aantal roeislagen per minuut. Zo kun je jezelf uitdagen, je prestaties verbeteren en werken aan een betere conditie en hogere calorieverbranding.

VirtuFit is een Nederlands fitnessmerk dat staat voor uitstekende kwaliteit en gebruikersgemak. Alle fitnessapparaten en -artikelen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een mooi design met uitgebreide functionaliteiten. De VirtuFit Row 450 Roeitrainer wordt geleverd met een Nederlandstalige en Engelstalige montage- en gebruikershandleiding en heeft een carry-in garantie die alleen geldt bij normaal thuisgebruik.

 • Weerstandsystemen
 • Bouwkwaliteit
 • Geluid
Klik voor de beste prijs

#2
BluMill Roeitrainer

De BluMill Roeimachine is een uitstekende optie voor het trainen van het hele lichaam met behulp van cardio- en krachttraining. Deze roeitrainer biedt een effectieve manier om vet te verbranden en alle spieren in het lichaam te trainen, inclusief de benen, armen, schouders, borst, rug en buik. Dankzij de verstelbare weerstand van de roeimachine kan het trainingsniveau worden aangepast aan de individuele voorkeuren en fitnessniveaus van de gebruiker. Hierdoor kan een gevarieerde en uitdagende training worden uitgevoerd, die helpt om de conditie en kracht te verbeteren en veel calorieën te verbranden.

Een groot voordeel van de BluMill Roeimachine is dat deze geschikt is voor ieder trainingsniveau, van beginners tot gevorderde sporters. Bovendien is de roeitrainer zeer gebruiksvriendelijk en beschikt het apparaat over een duidelijk display waarop belangrijke informatie over de training kan worden afgelezen. Het display toont de tijd, het aantal slagen, de afstand, het aantal slagen per minuut en de weerstand. Zo kunnen gebruikers hun training gemakkelijk monitoren en hun prestaties verbeteren.

De BluMill Roeimachine is een compacte en ruimtebesparende roeitrainer die gemakkelijk op te bergen is dankzij het inklapbare ontwerp. Dit maakt het apparaat ideaal voor thuisgebruik. Het apparaat is ook eenvoudig te monteren met behulp van de bijgeleverde handleiding en alle benodigde bevestigingsmaterialen.

De BluMill Roeimachine wordt geleverd met voetsteunen en borgpennen, een adapter, een inbussleutel, zeskantbouten, gebogen ringen, stops en een multifunctionele sleutel. De maximale belasting van de roeitrainer is 150 kg en het apparaat weegt zelf 27 kg. De afmetingen zijn 175 x 59 x 49 cm. Kortom, de BluMill Roeimachine biedt een efficiënte en veelzijdige manier om het hele lichaam te trainen en is een geweldige toevoeging aan elke thuisgym.

 • Weerstandsystemen
 • Bouwkwaliteit
 • Geluid
Klik voor de beste prijs

#3
BluMill Roeitrainer - Magnetische Roeimachine

Met de magnetische roeimachine van BluMill kun je altijd gemakkelijk thuis sporten. Deze roeimachine biedt je de mogelijkheid om intensief te bewegen of juist een ontspannen workout te hebben. Met behulp van de 10 verschillende niveaus kun je de weerstand zelf eenvoudig aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. Dit maakt het roeiapparaat geschikt voor sporters van elk niveau. Het magnetische weerstandssysteem zorgt ervoor dat de roeimachine zonder stroom werkt en daardoor energiezuinig is.

Een ander voordeel van de BluMill roeimachine is het handige display. Hierop kun je niet alleen de tijd en het aantal roeislagen aflezen, maar ook het aantal verbrande calorieën en je totale trainingsresultaat. De comfortabele zitting zorgt ervoor dat je ook langere trainingen gemakkelijk kunt volhouden. Na gebruik klap je de roeimachine eenvoudig in en berg je het apparaat compact op.

De specificaties van de roeimachine zijn ook indrukwekkend. Het vliegwielgewicht is 4,5 kg en het totale belastbaar gewicht is maar liefst 120 kg. Het productgewicht is slechts 23,5 kg en de afmetingen van de roeimachine in uitgeklapte toestand zijn 184 x 52,8 x 45 cm. Wanneer je de roeimachine inklapt, is deze nog maar 82,8 x 52,8 x 125 cm groot, waardoor je deze gemakkelijk kunt opbergen.

Kortom, met de magnetische roeimachine van BluMill kun je comfortabel en efficiënt thuis sporten, ongeacht je trainingsniveau.

 • Weerstandsystemen
 • Bouwkwaliteit
 • Geluid
Klik voor de beste prijs

#4
Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer

Roeien op een Tunturi Cardio Fit R20 Roeier is niet alleen een efficiënte manier om je lichaam te trainen, maar ook nog eens leuk! Met dit apparaat kun je thuis aan de slag en bijna alle belangrijke spieren in je lichaam aan het werk zetten. De Tunturi Cardio Fit R20 Roeier heeft vele voordelen. Zo kun je de weerstand instellen op één van de 4 mogelijke niveaus en is het apparaat gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. Daarnaast heeft de roeier een LCD-Monitor met weergave van verschillende parameters, waaronder tijd, aantal roeislagen (per minuut en totaal) en calorieën, zodat je kunt zien wat het effect van je workout is en deze kunt beoordelen en verbeteren. De duidelijke display heeft een afmeting van 80 x 42 mm en werkt op batterijen.

De Tunturi Cardio Fit R20 Roeier is geschikt voor iedereen, of je nu een beginner bent of een meer gevorderd fitnesser. Het grote aluminium monorail en de ergonomisch comfortabele zitting zorgen voor een soepele beweging tijdens het roeien. Je gespt je voeten vast in de kantelbare voetplaten met veiligheidsriemen en de roeier is opklapbaar, waardoor je hem netjes kunt opbergen. Met de transportwielen onderaan de voorzijde kun je de R20 in een vlotte beweging verplaatsen, zodat je overal kunt roeien waar jij dat wilt.

Tunturi is een Nederlands bedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1922, toen twee broers een fietsenwinkel begonnen in Finland. Tegenwoordig is Tunturi een wereldwijd merk dat je ondersteunt tijdens jouw reis naar een gezond en fit lichaam, een gebalanceerde geest en een gelukkig leven. Tunturi biedt een breed scala aan apparaten voor cardio- en krachttraining, accessoires en ondersteunende apps. Een assortiment dat steeds uitbreidt en verbetert, met kwalitatieve producten en uitstekende garantie. Als klant kun je rekenen op een uitstekende service van het Tunturi serviceteam.

 • Weerstandsystemen
 • Bouwkwaliteit
 • Geluid
Klik voor de beste prijs

#5
Kendox RowShaper - Roei-apparaat voor thuis

Wil je graag een perfect gevormd lichaam met strakke billen en sterke schouders? Dan is er één sport die bewezen heeft de ideale duur- en spiertraining te combineren voor het hele lichaam. Met slechts één ononderbroken reeks bewegingen, leidt roeien je naar het lichaam van je dromen. Het is de meest effectieve sport ter wereld!

De Kendox Row-Shaper is een roeimachine die het hele lichaam traint met innovatieve hydraulische technologie. Het biedt een intuïtieve bewegingsvolgorde die zorgt voor een eenvoudige, snelle en altijd optimale training. Het apparaat traint efficiënt door gelijktijdige cardio- en krachttraining, wat zorgt voor spieropbouw en vetverbranding. De mono-paddle zorgt voor een gemakkelijke en correcte uitvoering van de training en is perfect voor zowel beginners als professionals.

Met 36 trainingsintensiteiten en een trainingshulpstuk voor extra krachttraining, biedt de Row-Shaper een training op maat. Het apparaat heeft een geïntegreerde trainingscomputer met LCD-display die tijd, herhalingen, verbrande calorieën en frequentie meet. De ergonomisch gevormde rolzitting met kogellagers en antislippedalen zorgen voor optimaal trainingscomfort en grip tijdens de gehele training.

De Row-Shaper is gemaakt van een uiterst stabiele stalen constructie met een aluminium geleiderail en is belastbaar tot 120 kg. Het apparaat kan na de training gemakkelijk worden opgevouwen en opgeborgen. De Kendox Row-Shaper wordt geleverd met een trainingscomputer, trainings- en voedingsschema en is de originele roeimachine van TV!

 • Weerstandsystemen
 • Bouwkwaliteit
 • Geluid
Klik voor de beste prijs

Wat is een roeitrainer?

Een roeitrainer is een fitnessapparaat dat is ontworpen om de beweging van roeien te simuleren en zo een full-body workout te bieden. Het bestaat meestal uit een frame met een zitje, voetpedalen en een handgreep, die verbonden zijn met een weerstandsysteem. Tijdens het gebruik zit de gebruiker op het zitje en trekt aan de handgreep terwijl hij of zij de voeten op de pedalen plaatst en het lichaam naar achteren leunt en vervolgens naar voren beweegt. Dit zorgt voor een beweging die vergelijkbaar is met het roeien van een boot en biedt een uitdagende cardio- en krachttraining voor het hele lichaam. Roeitrainers worden vaak gebruikt in sportscholen en fitnesscentra, maar er zijn ook veel modellen die geschikt zijn voor thuisgebruik.

Waarom een roeitrainer kopen?

Er zijn veel redenen waarom mensen een roeitrainer kopen. Hieronder volgen een aantal veel voorkomende redenen:

Effectieve full-body workout: Roeien is een vorm van cardio en krachttraining die veel verschillende spiergroepen tegelijkertijd traint. Een roeitrainer kan helpen bij het opbouwen van kracht, het verhogen van het uithoudingsvermogen en het verbranden van calorieën.

Weinig impact: Roeien is een low-impact workout, wat betekent dat het weinig druk uitoefent op de gewrichten en de kans op blessures vermindert in vergelijking met sommige andere vormen van cardio.

Geschikt voor thuisgebruik: Met een roeitrainer kunt u thuis sporten, ongeacht het weer of de tijd van de dag. Dit bespaart u de tijd en moeite van het reizen naar een sportschool of fitnesscentrum.

Makkelijk op te bergen: De meeste roeitrainers zijn opklapbaar en nemen daardoor weinig ruimte in beslag wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit maakt ze ideaal voor mensen met beperkte ruimte.

Veelzijdigheid: Een roeitrainer biedt veel verschillende trainingsmogelijkheden, van lange afstand roeien tot intervaltraining en krachttraining. Dit maakt het mogelijk om de trainingen af te stemmen op uw specifieke doelen en behoeften.

Kan je afvallen met een roeitrainer?

Ja, je kunt afvallen met een roeitrainer. Roeien is een uitstekende vorm van cardiovasculaire oefening en het kan helpen bij het verbranden van calorieën en het verminderen van lichaamsvet. Het aantal calorieën dat je verbrandt, hangt af van verschillende factoren, zoals je gewicht, geslacht, leeftijd en de intensiteit van je training. Over het algemeen kun je verwachten dat je met een roeitrainer ongeveer 600-800 calorieën per uur kunt verbranden. Het is belangrijk om te onthouden dat gewichtsverlies afhankelijk is van een combinatie van een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, en niet alleen van een enkele oefening.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Voordelen van een roeitrainer:

 • Een roeitrainer is een effectieve manier om zowel cardio- als krachttraining te doen en om verschillende spiergroepen te trainen, waaronder de benen, armen, rug, schouders en buikspieren.
 • Het is een relatief laag-impact trainingsmethode, waardoor het minder belastend is voor de gewrichten in vergelijking met bijvoorbeeld hardlopen of springen.
 • Het is een praktisch en handig fitnessapparaat voor thuisgebruik omdat het relatief weinig ruimte in beslag neemt en gemakkelijk kan worden opgevouwen en opgeborgen.
 • Roeitrainers zijn geschikt voor mensen van verschillende fitnessniveaus omdat de weerstand en intensiteit van de training kunnen worden aangepast.

Nadelen van een roeitrainer:

 • Het kan voor sommige mensen een saaie en repetitieve trainingsmethode zijn, wat kan leiden tot een gebrek aan motivatie om te blijven trainen.
 • Het kan wat tijd kosten om de juiste techniek onder de knie te krijgen, zodat de training optimaal en veilig kan worden uitgevoerd.
 • Voor sommige mensen kan het oncomfortabel zijn om langere tijd op het zadel van de roeitrainer te zitten.
 • Er zijn goedkopere en minder ruimte-innemende cardiofitnessapparaten beschikbaar, zoals loopbanden en hometrainers, die eveneens effectief kunnen zijn voor cardiovasculaire training.

Waarop moet je letten als je een roeitrainer koopt?

Bij het kopen van een roeitrainer zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Type weerstand: er zijn roeitrainers met verschillende soorten weerstand, zoals luchtweerstand, magnetische weerstand, waterweerstand en hydraulische weerstand. Elke soort weerstand heeft zijn eigen voor- en nadelen, en de keuze hangt af van persoonlijke voorkeur en doelen.

Grootte: controleer de afmetingen van de roeitrainer om er zeker van te zijn dat deze past in de beschikbare ruimte in huis. Sommige roeitrainers zijn inklapbaar, wat handig kan zijn als je weinig ruimte hebt.

Gewichtslimiet: controleer het maximale gewicht dat de roeitrainer kan dragen, om te voorkomen dat de machine kapot gaat of gevaarlijk wordt bij overbelasting.

Comfort: controleer de ergonomie van het zitvlak, de voetsteunen en de handgrepen om er zeker van te zijn dat ze comfortabel zijn tijdens het roeien.

Display: een display op de roeitrainer kan handig zijn om informatie zoals tijd, afstand, snelheid en calorieverbruik bij te houden. Controleer of het display gemakkelijk af te lezen is en de informatie weergeeft die je nodig hebt.

Prijs: roeitrainers variëren sterk in prijs, van enkele honderden tot duizenden euro's. Overweeg je budget en welke functies je echt nodig hebt voordat je een beslissing maakt.

Garantie: controleer de garantievoorwaarden van de roeitrainer om er zeker van te zijn dat je gedekt bent in geval van defecten of problemen met de machine.

Veelgestelde vragen

Wat doet een roeitrainer met je lichaam?

Een roeitrainer is een effectief fitnessapparaat dat bijdraagt aan een complete lichaamstraining. Het roeien op een roeitrainer versterkt de belangrijkste spieren in het lichaam, zoals de rug-, buik-, been- en armspieren. Daarnaast verbetert het ook de conditie, stimuleert het de bloedsomloop en verbrandt het calorieën. Het roeien op een roeitrainer is dus een goede manier om zowel spieren op te bouwen als af te vallen.

Welke spieren train je op een roeitrainer?

Op een roeitrainer train je veel verschillende spieren in je lichaam, waaronder de spieren in je armen, rug, schouders, benen en buik. De roeibeweging zorgt voor een combinatie van kracht- en cardio-oefeningen, waardoor het een zeer effectieve full-body workout is. De belangrijkste spiergroepen die getraind worden zijn de rugspieren, de bilspieren, de dijspieren, de kuitspieren, de buikspieren en de armspieren (met name de biceps en triceps).

Hoe moeilijk is roeien?

Roeien kan voor beginners een uitdagende sport zijn omdat het een volledige lichaamstraining is waarbij meerdere spiergroepen worden gebruikt en er een goede coördinatie nodig is. De intensiteit van de training kan worden aangepast door de weerstand op de roeitrainer aan te passen, dus het kan net zo moeilijk of gemakkelijk worden gemaakt als gewenst. Maar met regelmatige oefening en training kan roeien een zeer effectieve en plezierige sport zijn.

Hoeveel slagen per minuut?

Het aantal slagen per minuut dat je maakt op een roeitrainer kan variëren afhankelijk van je doelstellingen en het type training dat je uitvoert. Over het algemeen wordt aangeraden om te beginnen met een slagfrequentie van ongeveer 20-24 slagen per minuut voor langere, duurtrainingen en deze vervolgens te verhogen tot 28-32 slagen per minuut voor hogere intensiteit trainingen zoals intervaltraining. Voor wedstrijdroeiers kan de slagfrequentie zelfs oplopen tot boven de 40 slagen per minuut. Het is belangrijk om te onthouden dat het niet alleen gaat om de frequentie, maar ook om de juiste techniek en intensiteit om de gewenste resultaten te behalen.

Hoe lang gaat een roeitrainer mee?

De levensduur van een roeitrainer hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het apparaat, de frequentie en intensiteit van gebruik en het onderhoud dat eraan wordt gegeven. Over het algemeen gaan kwalitatief goede roeitrainers meerdere jaren mee bij regelmatig gebruik en goed onderhoud. Sommige merken bieden ook garanties aan op hun roeitrainers, variërend van enkele jaren tot levenslang. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen met betrekking tot onderhoud en gebruik om de levensduur van de roeitrainer te verlengen.

Onze favoriet

De VirtuFit Row 450 is een stille roeitrainer met een magnetisch weerstandssysteem en 10 verschillende weerstanden. Het apparaat heeft een compact "Space Saver" ontwerp en is gemakkelijk te gebruiken. VirtuFit staat garant voor kwaliteit en biedt een garantie bij normaal thuisgebruik.

Bekijk prijs