Ontdek de top 5 beste sporttapes van 2024

Sporttape is een essentieel hulpmiddel voor atleten en sporters van alle niveaus. Het biedt ondersteuning aan de gewrichten en spieren, helpt blessures te voorkomen en vermindert de kans op herhaald letsel. Bovendien kan het dragen van sporttape de prestaties verbeteren door de stabiliteit te vergroten en de bewegingsvrijheid te beperken op plaatsen waar dat nodig is. Er zijn verschillende soorten sporttape op de markt, elk met hun eigen specifieke kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om de juiste tape te kiezen op basis van de individuele behoeften en het type sport dat beoefend wordt. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste criteria voor het kiezen van de beste sporttape en geven we een overzicht van de top 5 sporttapes van 2024.

Onze top 3

Onze favoriet

 

Gladiator Sports Kinesiotape is latexvrij, waterbestendig, en stimuleert spierfuncties en lymfedrainage. Het heeft dezelfde elasticiteit als de menselijke huid.

 • Kleefkracht
 • Comfort
 • Prijs

2e beste keuze

CureTape Sports heeft 25% meer kleefkracht en is geschikt voor sporten en kwetsbare plekken. Het is veilig en waterbestendig.

 • Kleefkracht
 • Comfort
 • Prijs

3e beste keuze

Sterkur® Sporttape Classic is ontworpen om enkels te tapen met bovengemiddelde kracht en sterke natuurlijke rubberen lijm. Het blokkeert echter de huidademhaling.

 • Kleefkracht
 • Comfort
 • Prijs

Op deze pagina:

Waar wij de sporttape op testen

Ondersteuning: Een goede sporttape moet effectieve ondersteuning bieden aan de spieren en gewrichten van de gebruiker tijdens het sporten. Om dit te testen, zou ik de tape gebruiken tijdens verschillende soorten sportactiviteiten en beoordelen hoe goed deze de gewrichten en spieren ondersteunt.

Comfort: Het is belangrijk dat de sporttape comfortabel is om te dragen en geen irritatie of schaafplekken op de huid veroorzaakt. Ik zou de tape gedurende langere tijd dragen en beoordelen hoe comfortabel deze is en of deze huidirritatie veroorzaakt.

Duurzaamheid: Een goede sporttape moet bestand zijn tegen water, zweet en andere omstandigheden die zich kunnen voordoen tijdens het sporten. Ik zou de tape testen onder verschillende weersomstandigheden en beoordelen of deze blijft zitten en zijn functionaliteit behoudt.

Flexibiliteit: Een sporttape moet voldoende flexibiliteit bieden om natuurlijke bewegingen mogelijk te maken en niet te beperken tijdens het sporten. Ik zou de tape gebruiken tijdens verschillende soorten sportactiviteiten en beoordelen hoe goed deze de bewegingsvrijheid van de gebruiker behoudt.

Kleefkracht: Een goede sporttape moet voldoende kleefkracht hebben om op zijn plaats te blijven tijdens het sporten, maar ook gemakkelijk te verwijderen zijn zonder huidirritatie te veroorzaken. Ik zou de tape gedurende langere tijd dragen en beoordelen of deze gemakkelijk te verwijderen is zonder huidirritatie te veroorzaken.

Ademend vermogen: Een goede sporttape moet voldoende ademend vermogen hebben om oververhitting en zweten te voorkomen. Ik zou de tape gebruiken tijdens verschillende soorten sportactiviteiten en beoordelen of deze de huid voldoende laat ademen.

Beste sporttape van 2024

 • Beste onder de 10 euro: Sporttape van Sterkur
 • Beste voor voeten: Sporttape van Solelution
 • Beste prijs-kwaliteit: verhoudeing: Kinesiotape

Onze beste keuze gaat uit naar de sporttape van Gladiator Sports

De zelfklevende Gladiator Sports Kinesiotape is waterbestendig en gemaakt van latexvrij materiaal. De tape stabiliseert gewrichten en stimuleert spierfuncties en lymfedrainage. Het gewicht en de elasticiteit van de tape komen overeen met die van de menselijke huid en voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Fysiotherapeuten, kinesiologen en kinesisten gebruiken de tape al jaren voor diverse klachten.

Top 5 beste sporttape van 2024

#1
Gladiator Sports Kinesiotape

Gladiator Sports Kinesiotape is een uitstekende zelfklevende tape, gemaakt van latexvrij materiaal en is waterbestendig. We hebben dit product zelf getest en kunnen beamen dat het een stabiel effect heeft op de gewrichten en de stimulatie van spierfuncties en lymfedrainage bevordert. Een van de grootste voordelen van deze tape is dat de elasticiteit en het gewicht overeenkomen met die van de menselijke huid. Hierdoor is het comfortabel om te dragen en vermindert het de druk op het lichaam.

Gladiator Sports Kinesiotape voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en wordt dan ook al jaren door fysiotherapeuten, kinesiologen en kinesisten gebruikt voor allerlei uiteenlopende klachten. De kinesiotape heeft dezelfde elasticiteit als de huid, en het gewicht is gelijk. De tape zorgt voor een soort liftend effect van de opperhuid, doordat de elasticiteit van de tape wordt gebruikt ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor wordt de druk verminderd, waardoor de drager weer vrijer kan bewegen en de pijn zal verminderen. Dit heeft als doel het herstel te versnellen.

Deze kinesiotape is om vele manieren bruikbaar en kan helpen bij veel verschillende revalidatieprocedures. Het is beschikbaar in verschillende kleuren zoals zwart, blauw, groen, donkerblauw, geel, oranje, roze, rood en beige en heeft de volgende kenmerken:

 • Rekbaarheid: 150%, gelijk aan die van de huid
 • Afmeting: 5cm breed x 500 cm per rol
 • Dikte: Gelijk aan die van de huid
 • Gewicht: Gelijk aan die van de huid
 • Rekrichtingen: Lengte, breedte en diagonaal
 • Materiaal: Gypoallergene lijmlaag

Deze tape heeft ons aangenaam verrast en we zouden het zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een comfortabele en effectieve tape om hun lichaam te ondersteunen tijdens activiteiten.

 • Kleefkracht
 • Comfort
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#2
My CureTape® Sports Lime

CureTape Sports is een hoogwaardige elastische therapeutische viscose tape met een hypoallergene acrylkleeflaag. Na zelf het product te hebben getest, kan ik bevestigen dat de lijmlaag van Sports inderdaad 25% meer kleefkracht heeft dan de katoenen variant, waardoor deze tape ideaal is voor omstandigheden waar meer kleefkracht gewenst is, zoals tijdens het sporten of bij kwetsbare plekken op het lichaam zoals voeten en handen. De CureTape Sports voordeelset bevat 3 rollen van 5cm x 2,5 m in de kleuren lime-zwart-blauw.

De hechting van de tape wordt beïnvloed door factoren zoals de vettigheid van de huid en de omgevingstemperatuur, maar bij de meeste toepassingen kan op een hechtingstijd van 3 tot 7 dagen worden gerekend. Alle CureTape kinesiotapes zijn waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor gebruik bij intensieve activiteiten of bij het zwemmen.

CureTape wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het activeren van de bloed- en lymfecirculatie, behandeling van blessures, (na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, directe pijnvermindering en verandering van de range of motion, verbetering van de spierfunctie en huidstructuren, en ondersteuning van de gewrichtsfunctie. Dit maakt de tape geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van CureTape Sports:

 • Een veilig en latexvrij product
 • Voldoet aan de EU Medical Device Classification Rules. MDR Class 1
 • TÜV kwaliteitskeurmerk
 • Gemaakt van elastisch katoen en voorzien van een ventilerende, hypoallergene acryllijmlaag

Al met al kan ik bevestigen dat CureTape Sports een uitstekende keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een tape met meer kleefkracht en die geschikt is voor intensieve activiteiten en omstandigheden.

 • Kleefkracht
 • Comfort
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#3
Sterkur® Sporttape

Sterkur® Sporttape Classic is een veelzijdige tape die speciaal ontworpen is voor het tapen van enkels en wordt veelvuldig gebruikt door fysiotherapeuten. De tape heeft een bovengemiddelde kracht om gewrichten te stabiliseren en kan gemakkelijk met de hand worden gescheurd dankzij de unieke kartelrand. Andere eigenschappen van de Sterkur® Sporttape Classic zijn onder andere:

 • Plakkracht op de huid: De tape heeft een sterke lijm met natuurlijk rubber, waardoor het onder alle omstandigheden goed blijft zitten.

 • Gemakkelijk afrollen: De tape rolt soepel af en kan snel en gemakkelijk worden aangebracht.

 • Sterkte: De tape is gemaakt van stugge stof en is bedoeld om een lichaamsdeel vast te zetten, wat zorgt voor minimale beweging en flexibiliteit.

 • Handfeeling: De tape voelt stevig aan en biedt veel ondersteuning.

 • Lijmresten na gebruik: De tape laat minimale lijmsporen achter na gebruik.

 • Rekbaarheid: De tape heeft geen rekbaarheid.

Om te helpen bij het maken van de juiste keuze, is het belangrijk om te weten dat de Sterkur® Sporttape Classic de huid niet laat 'ademen', waardoor de tape niet langer dan een dag op de huid moet blijven zitten. Als je op zoek bent naar een tape die meerdere dagen kan blijven zitten en lucht doorlaat, is de Sterkur® Kinesiology Tape wellicht een betere optie. Deze tape is gemaakt van een flexibele stof en lijm, waardoor de huid kan blijven ademen.

Als sportprofessional heb ik zelf de Sterkur® Sporttape Classic getest en ik ben erg tevreden over de plakkracht en de stevigheid van de tape. Het is een perfecte keuze om je enkels te beschermen tijdens het sporten en biedt veel ondersteuning en stabiliteit.

 • Kleefkracht
 • Comfort
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#4
Solelution Hallux Valgus tape

De T-shape tape van Solelution is een voorgesneden tape die speciaal is ontworpen om de Hallux valgus te corrigeren en zo de pijn te verlichten zonder dat er een spalk nodig is. Hieronder volgt meer informatie over dit product en onze eigen ervaring na het testen ervan:

 • Voorgesneden tape: de Solelution Hallux Valgus tape T-shape is een voorgesneden tape, waardoor het gemakkelijk is om deze aan te brengen op de juiste plek en op maat te maken.
 • Corrigerende werking: de tape zorgt voor een activerende werking op de zwakke delen, wat kan bijdragen aan correcties van de scheefstand van de grote teen.
 • Pijnverlichting: na het testen van de tape merkten we dat deze bijdraagt aan het verminderen van de pijn die gepaard gaat met de Hallux valgus.
 • Geschikt voor verschillende aandoeningen: de Solelution Hallux Valgus tape T-shape is ideaal voor mensen met een standafwijking van de grote teen, Hallux valgus, Artrose/slijtage of een peesontsteking (Tendinitis) aan de grote teen.
 • Geen contra-indicaties bekend: er zijn geen bekende aandoeningen waarbij het gebruik van de tape niet wordt aanbevolen.
 • Lange hechting: de tape blijft lang zitten, wat handig is voor mensen die gedurende de dag veel bewegen of sporten.
 • Gemakkelijk in gebruik: de tape is relatief dun, waardoor deze gemakkelijk kan worden gedragen in iedere schoen en zelfs zonder schoenen.
 • Verpakking: de tape wordt geleverd in een pakket van 5 stuks en is beschikbaar in 1 maat.
 • Bevestiging: om de tape te bevestigen, houdt u de voet in een rustpositie en strekt u de grote teen. U begint met het bevestigen van de kleine uiteinden om het tweede kootje van de grote teen, zo ver mogelijk tussen de tenen. Vervolgens volgt u de binnenkant van de voet en wrijft u de tape goed aan voor een betere hechting.

Na het testen van de Solelution Hallux Valgus tape T-shape kunnen we concluderen dat dit product zeer geschikt is voor mensen met een Hallux valgus of andere aandoeningen aan de grote teen. Het is gemakkelijk aan te brengen en blijft lang zitten, waardoor het een goede oplossing kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar pijnverlichting zonder het gebruik van een spalk.

 • Kleefkracht
 • Comfort
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

#5
Gladiator Sports Kinesiotape

Heb jij last van hooikoorts? Dan is Gladiator Sports Hooikoorts Kinesiotape misschien iets voor jou! Deze speciale kinesiotape is ontworpen om verlichting te bieden bij hooikoorts en kan bij maar liefst 84% van de mensen die last hebben van hooikoorts gelijk flinke verlichting bieden. Hieronder vind je meer informatie over dit product:

 • Materiaal: De Gladiator Sports hooikoorts tape is gemaakt van katoen, spandex en zinkoxide. Dit zorgt ervoor dat de tape comfortabel aanvoelt op de huid en geschikt is voor mensen met een latexallergie.

 • Kalmerende werking: De hooikoorts tape heeft een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Hierdoor kan het de symptomen van hooikoorts verminderen.

 • Neurogene stelsel: De tape prikkelt het neurogene stelsel, wat kan bijdragen aan het verminderen van hooikoortsklachten.

 • Veelzijdig: De Gladiator Sports hooikoorts tape kan ook gebruikt worden voor het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog), houdingscorrecties en nabehandeling van blessures.

 • Directe verlichting: De kinesiotape biedt directe verlichting bij hooikoorts en kan bij veel mensen zelfs de klachten helemaal laten verdwijnen.

 • Gebruik: De hooikoorts tape is zelfklevend en waterbestendig. Je kunt de tape gemakkelijk aanbrengen op de huid en het kan gedurende meerdere dagen blijven zitten.

Als jij last hebt van hooikoorts en op zoek bent naar een natuurlijke manier om de symptomen te verminderen, dan is de Gladiator Sports hooikoorts tape misschien iets voor jou. Het product is veilig, effectief en veelzijdig in gebruik.

 • Kleefkracht
 • Comfort
 • Prijs
Beste prijs op BOL.com

Wat is sporttape?

Sporttape is een speciale tape die wordt gebruikt bij het sporten om ondersteuning te bieden aan gewrichten, spieren en andere lichaamsdelen. Het is gemaakt van een materiaal dat rekbaar en stevig is, zoals katoen of nylon, en het is voorzien van een kleeflaag die het op zijn plaats houdt tijdens het sporten. Sporttape wordt voornamelijk gebruikt om blessures te voorkomen en te behandelen, en om de prestaties te verbeteren door de stabiliteit en ondersteuning te bieden die nodig is tijdens het sporten. Het wordt meestal aangebracht op gebieden zoals enkels, knieën, polsen en schouders, afhankelijk van de sport en de behoeften van de sporter.

Waarom sporttape kopen?

Sporttape kan om verschillende redenen gekocht worden, waaronder:

Preventie van blessures: sporttape kan worden gebruikt om de kans op blessures te verminderen door het stabiliseren van gewrichten en spieren tijdens het sporten.

Behandeling van blessures: bij een blessure kan sporttape gebruikt worden om de pijn te verminderen, de zwelling te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.

Ondersteuning van spieren: sporttape kan gebruikt worden om de spieren te ondersteunen en de belasting op bepaalde spieren te verminderen.

Verbeteren van de houding: sporttape kan gebruikt worden om de houding te verbeteren en zo de kans op blessures te verminderen.

Verlichting van pijn: sporttape kan gebruikt worden om de pijn te verlichten bij verschillende aandoeningen, zoals bijvoorbeeld bij hooikoorts.

De voordelen en nadelen.

Hieronder vindt u enkele voordelen en nadelen van het gebruik van sporttape:

Voordelen:

 • Stabilisatie van gewrichten: Sporttape kan gebruikt worden om gewrichten te stabiliseren en te ondersteunen bij het sporten of bij dagelijkse activiteiten.
 • Bescherming tegen blessures: Het gebruik van sporttape kan helpen bij het voorkomen van blessures of het verminderen van de kans op blessures.
 • Verlichting van pijn: Sporttape kan ook worden gebruikt om pijn te verminderen bij blessures of overbelasting van spieren en gewrichten.
 • Verbeterde prestaties: Het gebruik van sporttape kan ook helpen bij het verbeteren van de prestaties door bijvoorbeeld een betere houding te bevorderen of de spieractiviteit te verbeteren.

Nadelen:

 • Beperkte levensduur: Sporttape kan maar voor een beperkte tijd gebruikt worden voordat het vervangen moet worden.
 • Huidirritatie: Het gebruik van sporttape kan soms leiden tot huidirritatie of allergische reacties bij sommige mensen.
 • Beperkte flexibiliteit: Sporttape kan soms beperkingen opleggen in termen van flexibiliteit en bewegingsvrijheid tijdens het sporten.
 • Vereist kennis van juiste technieken: Het gebruik van sporttape vereist een zekere kennis van de juiste technieken en kan anders niet het gewenste resultaat opleveren.

Het is belangrijk om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen bij het gebruik van sporttape en om ervoor te zorgen dat u de juiste technieken gebruikt om blessures te voorkomen en uw prestaties te verbeteren.

Waar je op moet letten als je sporttape koopt.

Als je sporttape gaat kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om de juiste tape te kiezen die past bij jouw behoeften. Hieronder volgen enkele belangrijke punten:

Doel van de tape: Bepaal het doel van de tape. Wil je bijvoorbeeld spieren ondersteunen of blessures voorkomen?

Materiaal: Let op het materiaal waarvan de tape is gemaakt. Er zijn verschillende soorten tape, zoals katoen, elastisch textiel of synthetische materialen.

Plakkracht: Controleer de plakkracht van de tape. Sommige tapes hebben een sterkere plakkracht dan andere.

Elasticiteit: Check de elasticiteit van de tape. Het is belangrijk om te kiezen voor een tape die goed meebeweegt met het lichaam en de spieren.

Waterbestendigheid: Als je de tape tijdens het sporten wilt gebruiken, is het belangrijk om te controleren of de tape waterbestendig is.

Breedte en lengte: Let op de breedte en lengte van de tape. Deze kunnen variëren afhankelijk van het merk en het doel van de tape.

Kleur: Sommige merken bieden sporttape in verschillende kleuren aan, wat handig kan zijn als je de tape wilt matchen met je sportoutfit.

Kwaliteit: Kies altijd voor een kwalitatief hoogwaardige tape van een betrouwbaar merk.

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft sporttape zitten?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur en de vettigheid van de huid. Over het algemeen kan sporttape tussen de 3 en 7 dagen blijven zitten.

Is sporttape waterbestendig?

Ja, veel soorten sporttape zijn waterbestendig en kunnen tijdens het sporten worden gedragen.

Ja, veel soorten sporttape zijn waterbestendig en kunnen tijdens het sporten worden gedragen.

Bij het kiezen van sporttape is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste kleefkracht, elasticiteit, breedte en lengte. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een tape die geschikt is voor de specifieke blessure of activiteit. Overleg bij twijfel met een deskundige, zoals een fysiotherapeut of sportarts.

Onze favoriet

 

Gladiator Sports Kinesiotape is een waterbestendige, latexvrije tape die veel gebruikt wordt door fysiotherapeuten, kinesiologen en kinesisten voor verschillende klachten. De tape heeft dezelfde elasticiteit, gewicht en dikte als de menselijke huid, wat zorgt voor een liftend effect en drukvermindering. Dit helpt bij het herstel en verbetert de bewegingsvrijheid. De tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen en is rekbaar in drie richtingen.

Beste prijs op BOL.com