Ontdek hier de top 5 beste steppers van 2023!

Steppers zijn geweldige fitnessapparaten die je kunnen helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren, je spieren te versterken en je algehele fitnessniveau te verhogen. Ze bieden een low-impact cardio workout, wat betekent dat je je hartslag kunt verhogen zonder je gewrichten te belasten. Of je nu een beginner bent die net begint met fitness of een gevorderde sporter die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, steppers zijn geschikt voor iedereen. Ontdek onze top picks en reviews voor de beste steppers van 2023 en bereik jouw fitnessdoelen op een effectieve en efficiënte manier!

Top 3 producten

Onze favoriet

Train je hele lichaam effectief en compact met de VirtuFit ST10 2-in-1 Stepper. Gebruiksvriendelijk en van uitstekende kwaliteit.

 • gebruiksgemak
 • Stabiliteit
 • Weerstand

2e beste keuze

De Swing Stepper versterkt de buik- en rugspieren, strakt benen en billen aan en traint armen. Display geeft snelheid, calorieën, afstand en tijd weer. Verstelbare weerstand en handzaam formaat.

 • gebruiksgemak
 • Stabiliteit
 • Weerstand

3e beste keuze

De NordFalk stepper helpt je eenvoudig en effectief jouw conditie te verbeteren en gewicht te verliezen. Geïntegreerde computer meet verbrande calorieën en aantal steps. Geschikt voor beginners en gevorderde sporters. Compact formaat en anti-slip onderzijde.

 • gebruiksgemak
 • Stabiliteit
 • Weerstand

Op deze pagina:

Waarop hebben wij de steppers getest?

Stabiliteit is een cruciaal aspect van een stepper, omdat het apparaat moet voorkomen dat de gebruiker valt tijdens het trainen. Ik zou de stepper testen door het apparaat op verschillende ondergronden te plaatsen en de stabiliteit en wankelbaarheid te observeren.

Duurzaamheid is ook een belangrijk aspect, omdat het apparaat regelmatig wordt gebruikt en intensief belast wordt. Ik zou de stepper testen door het apparaat gedurende langere tijd intensief te gebruiken om te bepalen hoe goed het bestand is tegen slijtage en gebruik.

Gebruiksgemak en comfort zijn ook belangrijk, omdat het apparaat gemakkelijk te gebruiken moet zijn en een comfortabele trainingservaring moet bieden. Ik zou de stepper testen op zaken zoals het gemak van het opzetten van het apparaat, de leesbaarheid van het display en het gebruiksgemak van de knoppen en functies.

Trainingsintensiteit en effectiviteit zijn ook belangrijke aspecten, omdat de stepper moet zorgen voor een effectieve training en voldoende uitdaging moet bieden voor de gebruiker. Ik zou de stepper testen op zaken zoals de weerstand, de trainingsprogramma's en de veelzijdigheid van de oefeningen die kunnen worden uitgevoerd met het apparaat.

Wat is de beste stepper van 2023?

Uit onze test is gebleken dat de VirtuFit ST10 2-in-1 Stepper de beste is.

De VirtuFit ST10 2-in-1 Stepper is een compact fitnessapparaat waarmee je effectief je been-, bil-, dij- en buikspieren traint. Het apparaat beschikt over weerstandskabels en een geïntegreerde computer. De hydraulische dempers zorgen voor soepele bewegingen en het console toont de resultaten van je training. Het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit staat bekend om zijn kwaliteitsmaterialen en gebruiksvriendelijkheid.

Top 5 beste steppers

#1
Stepper - VirtuFit ST10 2-in-1 Stepper - Met computer en weerstandskabels

De VirtuFit ST10 2-in-1 Stepper is een effectief en compact fitnessapparaat voor thuis waarmee je verschillende spiergroepen traint, waaronder je been-, bil-, dij- en buikspieren. Je kunt het apparaat gemakkelijk gebruiken waar jij dat wilt, of dat nu voor de televisie, in de keuken of op een andere plek is.

Dankzij de geïntegreerde computer en weerstandskabels kun je je training zo intensief en gevarieerd maken als jij dat wilt. Het apparaat beschikt over twee metalen ringen waar je weerstandskabels aan kunt bevestigen, waardoor je tijdens je workout ook je bovenlichaam kunt trainen met oefeningen voor de armen, rug en schouders.

Door regelmatig op de VirtuFit ST10 Stepper te trainen, zul je al snel verschil merken. De ST10 stepper traint zowel je binnenste als je buitenste beenspieren en ook je billen, dijen en buikspieren worden aangepakt.

Naast het trainen van je spieren, verbeter je ook je hart- en longfunctie door regelmatig te sporten op de stepper. Het apparaat zorgt ervoor dat je volop calorieën verbrandt, wat je op de lange termijn terug kunt zien aan je gewicht.

De VirtuFit Stepper beschikt over hydraulische dempers die ervoor zorgen dat je bewegingen soepel en geruisloos verlopen. Hierdoor is het trainen niet alleen effectief, maar ook leuk voor jezelf en de mensen om je heen. Op het console aan de voorzijde van het apparaat zie je direct de resultaten van je training, zoals het totaal aantal stepbewegingen, de stepbewegingen per minuut, de tijd, verbrande calorieën en scan (wisseling van alle zojuist genoemde gegevens).

Het Nederlandse fitnessmerk VirtuFit staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit. De fitnessapparaten en fitnessartikelen zijn vervaardigd uit kwaliteitsmaterialen en er is veel aandacht besteed aan gebruikersgemak, design en uitgebreide functionaliteiten. Met de VirtuFit ST10 2-in-1 Stepper ben je verzekerd van een hoogwaardig product dat aan jouw fitnessbehoeften voldoet.

 • gebruiksgemak
 • Stabiliteit
 • Weerstand
Klik voor de beste prijs

#2
relaxdays swing stepper - 2 weerstandsbanden - computer - verstelbare weerstand

De swing stepper is een compact en handzaam fitnessapparaat dat ideaal is voor mensen die willen werken aan hun conditie en een strakker lichaam willen krijgen. De stepper is ontworpen om verschillende spiergroepen te trainen, waaronder de buik-, rug-, been- en bilspieren. Daarnaast kunnen ook de armspieren worden getraind dankzij de weerstandsbanden.

Het display van de swing stepper geeft belangrijke informatie over je training, zoals de snelheid, verbrande calorieën, afgelegde afstand en de totale trainingstijd. De weerstand van de stepper kan eenvoudig worden aangepast door aan de knop te draaien, waardoor je de intensiteit van je training kunt bepalen.

Met de maximale afmetingen van 170 x 31 x 33 cm (met weerstandsbanden) en 36 x 31 x 33 cm (zonder weerstandsbanden) en een grondoppervlakte van 3,5 x 11,5 x 29,5 cm, is de swing stepper compact genoeg om in elke kamer te gebruiken. De stepper weegt ongeveer 5,5 kg en heeft een maximale belasting van 100 kg. De rubberen voeten zorgen voor stabiliteit tijdens de training.

Naast de functionele eigenschappen, wordt bij de levering ook 2 weerstandsbanden meegeleverd om de training uitdagender te maken. De stepper kan eenvoudig verplaatst worden en is daarom geschikt om te trainen op het werk tijdens de pauze of thuis voor de televisie. Kortom, de swing stepper is een veelzijdig en handzaam fitnessapparaat dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl en een strakker lichaam.

 • gebruiksgemak
 • Stabiliteit
 • Weerstand
Klik voor de beste prijs

#3
NordFalk fitness stepper - Mini stepper - Hometrainer - Fitnessapparaat met computer

De NordFalk stepper is een effectieve en gebruiksvriendelijke fitnessapparaat dat overal gebruikt kan worden om de conditie te verbeteren en gewicht te verliezen. Het geïntegreerde computerscherm meet verbrande calorieën, tijd en aantal steps en is geschikt voor sporters op elk niveau. De stepper is eenvoudig in gebruik te nemen en heeft de volgende specificaties:

 • Merk: NordFalk
 • Afmeting: 44,5 x 29 x 18 cm
 • Afmeting per step: 28,5 x 11 cm
 • Gewicht: 5254 gram
 • Materiaal: metaal met kunststof onderdelen
 • Kleur: wit en zwart
 • Voorzien van geïntegreerde computer met diverse meetresultaten
 • Onderzijde voorzien van anti-slip Door regelmatig te trainen met deze stepper, verbetert niet alleen de conditie en verlies je gewicht, maar ook de gezondheid en het uithoudingsvermogen.
 • gebruiksgemak
 • Stabiliteit
 • Weerstand
Klik voor de beste prijs

#4
Stepper - 2-in-1 verstelbare weerstand - Computer - 2 Weerstandskabels - Zwart - Mini stepper - Aerobic stepper

De Stepper is een fitnessapparaat dat speciaal ontworpen is om de been-, bil-, dij- en buikspieren te trainen. Het wordt geleverd met 2 weerstandsbanden en is geschikt voor zowel thuis als in de sportschool. Het apparaat is compact en gemakkelijk te gebruiken terwijl je jouw favoriete serie kijkt, in de keuken staat of op de bank zit.

Het display laat de gemaakte stappen zien en geeft de tijd en het aantal verbrande calorieën weer. Dit maakt het mogelijk om jouw workouts te optimaliseren en de voortgang te meten. De stepper biedt diverse weerstanden voor een effectieve training en is veilig en geluidloos in gebruik. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardige materialen, waaronder metaal en kunststof, en weegt 7 kg. Het formaat is 36 cm x 33 cm x 21 cm.

Het fitnessapparaat wordt geleverd met 100% tevredenheidsgarantie en is retourneerbaar binnen 30 dagen. Hierdoor kun je het product uitproberen en als het niet aan jouw verwachtingen voldoet, kun je het zonder kosten retourneren. De stepper biedt stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit voor jouw spieren en is een goede investering in jouw gezondheid.

 • gebruiksgemak
 • Stabiliteit
 • Weerstand
Klik voor de beste prijs

#5
M sports - Stepper - 2 Weerstandskabels - Zwart - Mini stepper - Aerobic stepper

De M sports Stepper is een nieuw model waarmee je effectief je been-, bil-, dij- en buikspieren traint. Deze stepper wordt geleverd met 2 weerstandsbanden en een vloermat, waardoor het ideaal is om thuis of in de sportschool te gebruiken. Dankzij de compacte afmetingen kun je gemakkelijk en snel je oefeningen doen terwijl je bijvoorbeeld naar je favoriete serie kijkt, in de keuken staat of op de bank zit.

Het display van deze stepper laat je precies zien hoeveel stappen je hebt gemaakt, de tijd en het aantal verbrande calorieën. Hierdoor kun je je workouts optimaliseren en je vorderingen bijhouden. De voordelen van deze stepper zijn dat het effectief is om je bovenbenen en bilspieren te trainen, er diverse weerstanden mogelijk zijn, het display inclusief is, het zeer compact is, veilig, geluidloos en van hoge kwaliteit.

De stepper heeft een zwarte kleur en is gemaakt van metaal en kunststof. Het heeft een gewicht van 6 kg en een formaat van 35,5 x 22 x 42 cm. Bij M sports geloven ze in de kwaliteit van hun producten en streven ze ernaar om iedereen optimaal te kunnen helpen. Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met je aankoop, dan kijken ze graag samen naar een gepaste oplossing. Mocht de stepper toch niet geschikt zijn voor jou, dan kun je het binnen 30 dagen gratis retourneren. Bestel vandaag nog deze stepper en zorg voor stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit in je spieren.

 • gebruiksgemak
 • Stabiliteit
 • Weerstand
Klik voor de beste prijs

Wat is een stepper?

Een stepper is een fitnessapparaat dat wordt gebruikt om het lichaam in beweging te brengen en te trainen. Het bestaat uit twee pedalen die op en neer bewegen en is ontworpen om een loopbeweging na te bootsen. Steppers zijn bedoeld om verschillende spiergroepen te trainen, zoals de benen, billen, dijen en buikspieren.

Het gebruik van een stepper is een effectieve manier om aan de conditie te werken en om gewicht te verliezen. Steppen is een laag-impact workout en dus geschikt voor mensen met blessures of die herstellen van een blessure. Het apparaat is compact en kan gemakkelijk thuis worden gebruikt, bijvoorbeeld voor de televisie of tijdens het werken aan de keukentafel.

Er zijn verschillende soorten steppers op de markt, variërend in grootte, vorm, weerstandsniveaus en extra functies. Sommige steppers worden geleverd met weerstandsbanden of een geïntegreerd display dat de verbrande calorieën, tijd en aantal stappen bijhoudt.

Steppers zijn geschikt voor sporters op elk niveau, van beginners tot gevorderde atleten. Het is belangrijk om de weerstand en intensiteit geleidelijk te verhogen om overbelasting en blessures te voorkomen.

Al met al is een stepper een handig en effectief fitnessapparaat dat kan bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid, conditie en uithoudingsvermogen van het lichaam.

Waarom een stepper kopen?

Een stepper kopen kan verschillende voordelen bieden voor je gezondheid en fitness. Ten eerste kan het helpen om je uithoudingsvermogen te verbeteren en je cardiovasculaire gezondheid te versterken. Daarnaast kan het gericht trainen van je been-, bil-, dij- en buikspieren helpen bij het versterken en strakker maken van deze spieren. Een stepper is ook een handig en compact fitnessapparaat voor thuisgebruik, waardoor je op elk moment en op elke plek kunt trainen. Het is een effectief en relatief goedkoop alternatief voor grotere fitnessapparatuur en kan ook helpen bij het verbranden van calorieën en het verliezen van gewicht. Kortom, het kopen van een stepper kan je helpen bij het verbeteren van je algehele fitness en gezondheid op een handige en efficiënte manier.

Wat voor voordelen & nadelen van een stepper?

Voordelen:

 • Effectieve training van been-, bil-, dij- en buikspieren
 • Verbetering van de hart- en longfunctie door regelmatige training
 • Verbranding van calorieën wat kan leiden tot gewichtsverlies
 • Compact en gemakkelijk op te bergen
 • Geschikt voor thuisgebruik
 • Verstelbare weerstand voor het verhogen van de intensiteit van de training
 • Kan zowel staand als zittend gebruikt worden
 • Relatief goedkoop in vergelijking met andere fitnessapparatuur

Nadelen:

 • Beperkte trainingsmogelijkheden in vergelijking met andere fitnessapparatuur
 • Kan minder effectief zijn voor het opbouwen van spiermassa dan bijvoorbeeld gewichtheffen
 • Kan minder geschikt zijn voor mensen met gewrichtsproblemen vanwege de impact op de gewrichten
 • Beperkte afwisseling in de bewegingen, waardoor het minder leuk kan zijn om te gebruiken
 • Kan onstabiel zijn als het niet op een vlakke ondergrond wordt geplaatst.

Kun je afvallen met een stepper?

Ja, een stepper kan zeker helpen bij het afvallen. Door regelmatig te trainen op een stepper verbrand je calorieën en verbeter je je conditie. Het trainen op een stepper kan ook bijdragen aan het versterken van de spieren in je benen, billen, dijen en buik. Dit kan op de lange termijn leiden tot gewichtsverlies en een strakker lichaam. Echter, het is wel belangrijk om naast het gebruik van een stepper ook op je voeding te letten en eventueel andere vormen van beweging toe te voegen aan je routine om optimaal gewichtsverlies te bereiken.

Waarop moet je letten bij het kopen van een stepper?

Als je overweegt om een stepper te kopen, zijn er verschillende factoren waar je op moet letten. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Type stepper: Er zijn twee soorten steppers: de traditionele stepper met twee pedalen en de twist stepper met een roterend platform. Kies het type dat het beste bij jouw trainingsdoelen past.

Weerstandsniveaus: Zorg ervoor dat de stepper meerdere weerstandsniveaus heeft, zodat je de intensiteit van je training kunt aanpassen.

Maximaal gebruikersgewicht: Controleer de maximale belastbaarheid van de stepper om er zeker van te zijn dat het apparaat geschikt is voor jouw lichaamsgewicht.

Display: Kies een stepper met een duidelijk en gemakkelijk te lezen display. Het display moet ten minste informatie geven over het aantal stappen, de tijd en de verbrande calorieën.

Stabiliteit: Controleer of de stepper stabiel en stevig staat tijdens het gebruik. Het is belangrijk dat het apparaat niet wiebelt of beweegt terwijl je erop stapt.

Grootte en gewicht: Overweeg de grootte en het gewicht van de stepper. Als je de stepper thuis wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het apparaat niet te groot is en gemakkelijk op te bergen is.

Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende steppers en zorg ervoor dat je een apparaat koopt dat past bij jouw budget en trainingsbehoeften.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een stepper kopen die geschikt is voor jouw trainingsdoelen en past bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Veelgestelde vragen

Waar is een stepper goed voor?

Een stepper is goed voor het trainen van de been-, bil-, dij- en buikspieren en kan helpen bij het verbeteren van de hart- en longfunctie en het verbranden van calorieën. Het gebruik van een stepper kan ook zorgen voor meer stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit in de spieren.

Welke spieren gebruik je?

Bij het gebruik van een stepper train je voornamelijk de beenspieren, zoals de quadriceps, hamstrings, bilspieren en kuiten. Daarnaast kan een stepper ook de buikspieren en rugspieren aanspreken, afhankelijk van de oefeningen die worden uitgevoerd.

Hoe lang op de stepper?

Hoe lang je op de stepper moet trainen hangt af van je fitnessdoelen en je trainingsniveau. Over het algemeen wordt aanbevolen om minimaal 20 tot 30 minuten per sessie te trainen, maar je kunt dit geleidelijk aan opbouwen tot 60 minuten per sessie, afhankelijk van je fitnessniveau en doelen. Het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam en niet te overdrijven. Begin bijvoorbeeld met korte sessies van 10 tot 15 minuten en bouw dit langzaam op tot je je comfortabel voelt bij langere trainingen. Het is ook belangrijk om voldoende rust te nemen tussen je trainingssessies om overbelasting te voorkomen.

Hoe effectief is steppen?

Steppen is een effectieve cardiovasculaire oefening waarmee je calorieën kunt verbranden en je hart- en longfunctie kunt verbeteren. Het is ook een effectieve manier om je onderlichaam te trainen, inclusief je beenspieren, billen en buikspieren. De effectiviteit hangt echter af van de intensiteit en duur van de training, evenals van andere factoren zoals voeding en slaap. Over het algemeen kan steppen een nuttige aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en fitnessroutine.

Is steppen goed voor je rug?

Steppen kan over het algemeen als een goede oefening worden beschouwd voor de rugspieren. Het kan helpen om de rugspieren te versterken en de houding te verbeteren, waardoor de kans op rugpijn wordt verminderd. Echter, bij mensen die al rugklachten hebben, is het belangrijk om eerst advies te vragen aan een specialist voordat ze beginnen met steppen of andere vormen van lichaamsbeweging.

Onze favoriet

De VirtuFit ST10 2-in-1 Stepper is een effectief en compact fitnessapparaat voor thuis. Met de geïntegreerde computer en weerstandskabels train je je hele lichaam. Door regelmatig te sporten, verbeter je je hart- en longfunctie en verbrand je calorieën. VirtuFit staat garant voor uitstekende kwaliteit en gebruikersgemak.

Bekijk prijs